Klasslagsturneringen – vad är det egentligen?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Åvas galleri

Idag kickar den årliga klasslagsturneringen i Åva igång där program tävlar mot program, där lärare tävlar mot elever och där klasser tävlar mot klasser. Denna ärofyllda turnering har hållit på i nästan 20 år och år efter år har det varit lärarna som dominerat förstaplaceringarna, så var det även förra året då de på ett alldeles för enkelt sätt tog hem segern.  Denna dominans måste vi elever givetvis bryta och det här kommer vara året då eleverna återtar tronen som skolans främsta idrottare, eller hur!?

I klasslagsturneringen finns det något för alla. Man tävlar nästan varje måndag under hela läsåret i grenar som innefotboll, handboll, basket, volleyboll, innebandy, bowling, bordtennis och skytte. Tjejer och killar tävlar för sig och när segerklassen ska koras så är det den totala poängen i alla grenar som räknas ihop. Även om man inte deltar ska man givetvis vara på plats och stötta sin klass!

Klasslagsturneringen startar som sagt på måndag med innefotboll för killar. I innefotboll brukar oftast lärarna vara starkast men IB-programmet brukar inte vara långt efter. På måndag får vi se om den 29-årige svenskläraren Micke Karlsson kan dribbla sig igenom försvaren på vanligt manér eller om han slutligen nått sin peak, vi får även se om någon ny talang blommar ut på samma sätt som landslagsspelaren Jessica Landström gjorde år 2000 i fotbollsturneringen innan hon flyttade till Djurgådens IF och i år får vi slutligen se om en etta för första gången någonsin kommer vinna klasslagsturneringen eller om det som vanligt blir de äldre som tar hem pokalen. Ses i CC!

Samuel Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s