”Är chockad och mår dåligt”

fotboll
Fotokälla: fotbolltransfers.com

Man kan förstå när Rachid Bouaouzan känner så, för han har blivit sparkad från Helsingborg. Iinnermittfältaren som varit en kugge i detta Helsingborg som varit i toppen av Allsvenskan sedan 2010. Han var under säsongen 2013 skadad väldigt länge och kom nyligen tillbaka till full träning och gjorde även ett inhopp i senaste matchen mot IF Elfsborg på Borås Arena.

Men allt med återkomsten från skadan skulle inte bli ljust. Erik Edman, nu assisterande tränare i Helsingborg, var med på deras senaste träning och satte en olycklig tackling bakifrån på Rachid. Så klart blev han väldigt arg och ville han en förklaring och även en ursäkt. Men istället blev det väldigt mycket onödigt tjafs som enligt Bouaouzan senare löstes, men efter det blev han kallad till Jesper Janssons kontor där han fick beskedet. Han hade fått sparken! Anledningen? De ville statuera ett exempel. Bra val? Nej, väldigt dåligt av klubben. Spelarna är besvikna och Rachid är förkrossad. Han egen tränare tacklar honom, han blir arg (helt förståeligt) och får sedan sparken fyra omgångar innan Allsvenskan är slut för i år. Hans kontrakt går även ut efter säsongen, Väldigt ologiskt tänkt av HIF-ledningen som fått väldigt mycket kritik sen beskedet.

Det smartaste Helsingborg kunde gjort av situationen hade varit att låta det skötas inom klubben och sedan låta Rachid spela ut sitt kontrakt och få ett hedervärt slut i klubben, men det finns ingen heder i detta beslut. Han får inte ta avsked av fansen och fansen får inte tacka honom. Väldigt tråkigt för svensk fotboll att en klubb gör så mot en spelare som egentligen inte gjort något fel. Visst han hade kanske ett hett temperament men det har man i fotboll och det ska inte påverka klubbens agerande i sådana situationer. Man kan nog fråga sig varför det hela blev som det blev, men det visar på idioti som man inte vill se i en proffsklubb i högsta serien. Kanske i division 1, men inte i Allsvenskan.

Fredrik Karlén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s