Läsårets första UF-mässa

Bild: Viktoria Sigerud
Bild: Viktoria Sigerud

Läsårets första UF-mässa kommer imorgon gå av stapeln och mässan kommer att ta plats på Täby Park Hotell. Strax efter klockan åtta kommer de olika företagen att samlas för att ställa i ordning allt innan det börjar och förväntningarna är utan tvekan stora.

Vad är en UF-mässa? Det är ett tillfälle för alla elever, som går i trean och har ett UF-företag, att få representera sitt eget företag och sin produkt. Mässan kommer att börja redan klockan nio på morgonen och fortsätta fram till klockan 13, och under dessa fyra timmar ska de olika företagen försöka sälja in sin produkt och på ett smidigt sätt övertyga alla spekulanter om att just deras produkt är den bästa på marknaden.

Ända sedan skolstarten har dessa elever mer eller mindre förberett sig för den här dagen och det har varit mycket som ska fixas, allt från att ta fram en produkt att sälja till att skriva ut visitkort. Trots denna långa period av förberedelse är det många som är ute i sista stund med att ordna det allra sista. Hela dagen har Kulan varit besökt av stressade UF-elever som alla har köat för att skriva ut broschyrer och visitkort inför morgondagen. Så mycket som färgskrivaren i Kulan har fått jobba idag, så mycket har en skrivare nog aldrig jobbat förut.

Förra läsåret tog tre elever från Åva hem priset för Bästa UF-företagare i norra Stockholm och de kom även på andra plats för Bästa Webb i Stockholm. Hur kommer det att gå för Åvas UF-elever imorgon? Kommer det gå lika bra det här året? Det är bara att vänta och se och under tiden får vi hålla tummarna för att det går bra.

Viktoria Sigerud

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s