Galet och fartfyllt när Arsenal tog emot Dortmund

Bildkälla: www.youaremyarsenal.com
Bildkälla: http://www.youaremyarsenal.com

En på förhand väldigt upphaussad match och det snackades mycket om lagens offensiva kvaliteter, Mesut Özil och Robert Lewandowski. Dessa två spelare är ruskigt viktiga för sina lag och visade det ikväll, även om Özil inte spelade fram eller gjorde ett mål så var han en av Arsenals bästa på planen. Det blev som befarat – en fantastiskt tempostark match där Dortmund gick segrande ur striden när krutröken lagt sig.

En annan offensiv mittfältare på plan denna kväll var Henrikh Mkhitaryan som, efter en lite tilltraslad situation där Lewandowski till slut kunde lägga upp bollen för Mkhitaryan, sköt distinkt och det stod 0-1 på resultattavlan, rättvist så här långt med bud på mer. Båda lagen flöt upp och ner på plan, det var anfall som gällde ikväll och minst sagt från Arsenals sida. De dominerade i stort sett hela andra halvlek men lyckades inte få in bollen då. Det lyckades de med nära slutet av den första halvleken när Sagna slog ett inlägg mot Olivier Giroud och dålig kommunikation mellan Subotic och Weidenfeller renderade i ett skitmål för Giroud. 1-1 nu och matchen helt öppen inför andra halvlek.

Väl i andra halvlek skulle Arsenal rulla boll och pricka ribban medan Dortmund kontrade och gjorde mål, kortfattat en händelsefattig andra halvlek. Det var sent i den andra halvleken när Dortmund kontrade och Grosskreutz inlägg letade sig till Robert Lewandowski som slog till på volley och tryckte in bollen bakom sin landsman i Arsenalmålet. Dortmund har nu hittat formen med två raka Champions League-vinster och nu är det väldigt jämt i grupp F där Dortmund, Arsenal och Napoli alla står på 6 poäng men Dortmund har bäst målskillnad och leder gruppen. Stackars Marseille ligger sist på väldigt dåliga noll poäng.

Utöver den här matchen spelades det matcher i hela Europa denna Champions League-kväll. Ett tungviktsmöte på Giuseppe Meazza-stadion eller San Siro om ni så vill, mellan Milan och Barcelona. Två lag som möter varandra väldigt frekvent varje år, detta var lagens 14:e möte under 2000-talet och det talar för sig själv. Det blev 1-1 i denna match efter mål av Robinho och Messi, Balotelli fick starta på bänken. Såg inte matchen så ingen rapport följer.

Chelsea imponerade i Gelsenkirchen och tog en väldigt tung seger mot Schalke. En ordentlig seger med 3-0 och nu upp i topp i gruppen efter den snöpliga premiärförlusten mot Basel på The Bridge. Chelsea startade med Hazard-Torres-Schürlle på topp och det skulle vara ett bra val. Torres tryckte in ett mål i vardera halvlek och Hazard dödade matchen i den 88:e matchminuten. Väldigt stark seger som sagt och Chelsea likt Dortmund har nu hittat formen efter en väldigt svag premiärmatch.

Fantastiskt med Champions League, eller hur.

Fredrik Karlén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s