Kaffeguiden – Cumulus synar espressohuset

IMG_5879 - Kopia
Foto: Viktoria Sigerud

Att kaffe smakar olika på olika ställen det har vi nog alla märkt. Ibland är det jättebeskt och ibland alldeles, alldeles för sött, men ofta är det precis vad man behöver en tidig morgon eller en sen eftermiddag. Kaffe passar bra året runt, en kall vinterdag passar det utmärkt med en varm kopp kaffe och en sommardag är inte en is-latte helt fel. Men för att veta var man ska köpa sitt kaffe till bästa pris och smak, har Cumulus bestämt sig för att göra en kaffeguide. Här kommer därför en trevlig följetong för alla kaffeälskare. Först ut är Espresso House i Täbban.

Första stoppet är alltså på det välkända Espresso House i Täby Centrum.  Kön är inte alltför lång, och när det blir vår tur har vi hunnit spana in menyn ett tag. Här finns alla möjliga sorters kaffe, allt ifrån kaffe med chokladsmak till espresso. Vi beställer en latte och en soja-vaniljlatte vilket är ett utmärkt alternativ för alla laktosintoleranta. Ett stort plus är att man kan använda Mecenat-kortet här och får då 20% rabatt om man tar med, och 10% om man sitter kvar. Priset för den stora latten är 38 kronor (utan rabatten), och priset för soja-vaniljlatten är 39 kronor.  Eftersom inte alla på Åva går NA eller TE och sitter fem dagar i veckan och räknar rabatter så kan jag meddela att det försvinner 30 resp. 31 kronor ur plånboken. Latten smakar något sött, men den beska kaffesmaken finns ändå där. Mycket skum tillkommer också vilket är ett plus. Soja-vaniljlatte smakar ännu sötare än latten, och man känner vaniljsmaken träda fram. Ett toppenalternativ för alla laktosintoleranta som precis börjat gilla kaffe, eller föredrar det lite sötare alternativet.

Tack för kaffet, säger vi.

Espresso House får 8/10

Vad säger eleverna?

Amanda Utterbäck NA11B, ”Mitt favoritfik i Täby Centrum! Jag gillar att det finns många sorters kaffe att välja på.”

Linnea Nilsson IB11, ”Jag tycker väldigt mycket om kaffet på Espresso House, för det smakar inte riktigt kaffe.”

 

Sofia Blonde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s