Herrejävlar Zlatan!

Bildkälla: Christophe Ena/AP
Bildkälla: Christophe Ena/AP

Vad f*an gör han? Hur gör han det? Varför gör han det? För att han är Zlatan och det är så Zlatan gör, galna saker, galna mål. Sådana mål som vi dödliga bara njuter av. Vilken utveckling vår stora och starka superstjärna har gått igenom de senaste åren och det slutar inte, han bara fortsätter att utvecklas som fotbollsspelare. Det klagar vi svenskar inte på, han blir bara löjligt bättre för varje år och visade under en Champions League-kväll att han verkligen vill ta hem ”den där jävla Champions League”. Eller som Stuart Baxter uttryckte det en kall svensk höstkväll 1999, ”this is the fucking Champions League, not amateur football”. Charmerande och inte minst väldigt sant, och det är verkligen något vår superstjärna fått uppleva. Den där j*vla Champions League.

Zlatan har med många olika topplag år efter år fått slita, kämpa, stångas och till slut förlorat och åkt ur Champions League. Väldigt jobbigt för honom och för oss som ser upp och nästan dyrkar denne fotbollsgud. Efter alla hans framgångar så är det bara Champions League som fattas. Kommer han någonsin få den åtråvärda bucklan? Ikväll mot RSC Anderlecht visade han att suget är större än någonsin. Det tog drygt en halvtimme innan det stod 0-3 på resultattavlan och Zlatans namn fanns efter varje mål. Imponerande minst sagt, men det var det tredje målet som verkligen stod ut. Från nästan ingenting drämde han till och vilken raket! Min första tanke var: ”Herregud vilket mål!” Zlatan hade nu alltså gjort sitt första hattrick i Champions League-sammanhang och vilka mål!

Men det slutade inte där, det skulle komma ett fjärde mål för denne naturkraft. Zlatan får bollen på kanten, löper in i straffområdet och drar till med högern, stenhårt i bortre stolpen och 5-0 till PSG (Edinson Cavani gjorde 4-0). Han ligger på 6 mål i Champions League nu, bara ett efter Cristiano Ronaldo. Galet av Zlatan eller bara rent ut: fantastiskt vilken spelare han är. Matchen slutade 5-0 och Zlatan var ju såklart hjälten med sina otroliga fyra fullträffar, helt magnifikt.

Om han behåller den här formen kan det nog gå hela vägen för Zlatan och hans PSG, för vilket lag och framför allt vilken Zlatan. Ibland säger vissa att han är överskattad, men då säger man till dessa vissa att de borde öppna en ”football for dummies”-bok och börja plugga. Det är prov den 15:e och inte vill de få underkänt i Zlatan-kunskap. Han är oerhört viktig för PSG och MONUMENTALT viktigt för det svenska landslaget. Han är inne i ett galet stim som han måste hålla i för då kan jag vara lugn när Portugal öppnar dörrarna för Sveriges herrlandslag i fotboll. Då kommer vi få en Zlatan taggad till tusen och ett portugisiskt försvar med svettiga tröjor. Se och njut på denne Zlatan och framför allt hans mål, gå direkt in på Youtube och njut.

Fredrik Karlén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s