Nu är det väldigt nära…för Falkenberg

Årets skräll i svensk fotboll heter Falkenbergs FF och leder Superettan. Varför är det en skräll? Jo, tänk på att detta Falkenberg förra året fick kvala sig kvar i Superettan och man har en trupp helt bestående av egna produkter. Därför tippades Falkenberg inför säsongen att åka ur. Men skrällar är ibland fantastiska, framför allt när ett lag som detta bryter mot allt som har med modern fotboll att göra och tar ett enormt kliv i seriesystemet.

Hur det blev så kan jag inte svara på, men man kan kommentera och berömma laget, spelarna och tränaren. Framför allt Victor Sköld som står på 19, 19! fullträffar i årets serie och leder skytteligan överlägset. Vilken klassspelare som kom från ingenstans och som erövrat Superettan och fått många ögon på sig. Nu är det han som fört sitt Falkenberg till Allsvenskan (även om det inte är helt klart än).

Falkenberg har en stomme i sin förening, en tränare som verkligen kan sitt och har fått bottentippade Falkenberg att trycka ihop sig och blivit ett topplag. Han har höjt spelarna och ser nu även ut att lämna för att ta sig an en större klubb. Han är väldigt meriterad för det, så synd för Falkenberg men sånt är livet inom fotbollen.

Efter segern mot Varberg på Falkenbergs IP samtidigt som GIF Sundsvall kryssade mot Assyriska, leder nu Falkenberg ligan med 58 poäng, 3 före Örebro. Men så har vi också deras målskillnad, med 57 gjorda mål har de faktiskt gjort fler mål än Malmö FF som leder Allsvenskan, bara ett bakom Helsingborg som ligger på 58. Imponerande minst sagt.

Kollar man bakåt är det 26 insläppta mål och målvakten Otto Martler har hållit nollan vid 14 matcher i årets superetta, som sagt en stomme som kommer ta dem långt.

En vinst till så är det allsvenska kontraktet säkrat. Årets skräll i svensk fotboll är snart bekräftad.

Fredrik Karlén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s