Real vs Juventus i Champions League

Bildkälla: AP (Associated Press)
Bildkälla: AP

Ett möte mellan två historiskt stora lag Real Madrid och Juventus FC. Dessa anrika och enorma fotbollsklubbar skulle denna omgång i Champions League mäta sina krafter och det blev till slut Real Madrid som orkade längst och hade mer kvalité i sina avslut och väldigt mycket tur om man får säga så även om Madrid-laget dominerade nästan hela matchen. Cristiano Ronaldo, det var allt som behövdes för Real Madrid denna kväll. Juventus var inte bra helt enkelt men hade det också väldigt svårt. Tänk på att de fick Chiellini utvisad och en väldigt jobbig straff emot sig i första halvleken.

I den första halvleken skulle vi bjudas på fotbollsgodis. Redan efter fem minuter blev Ronaldo frispelad, han rundade Buffon och chippade läckert in 1-0 till ”marängerna”. Mardrömstart för den gamla damen men helt kört var det ändå inte, det krävdes bara lite villja och en viss Fernando Llorente för att göra 1-1. Det blev en lite tilltrasslad situation som till slut blev 1-1 efter att Llorente glidtacklat in kvitteringen. Men detta var inte Juventus kväll och det skulle domarna få se till. Hörna Real Madrid och väldigt klantigt av Chiellini att dra ner Kheidera. Straff såklart och Ronaldo hur säker som helst och 2-1 till Real Madrid. Men inga fler mål skulle det tyvärr bli; synd med tanke på matchens identitet och lagens historik.

Real kommer gå till slutspel och om Juventus återgår till sin tidigare form så ska de gå minst till kvartsfinal med tanke på truppen de har. Allt annat är en fantastisk flopp. I nästa match tar Juventus emot Real på Juventus Stadium i Turin men utan kaptenen Chiellini. Tuff uppgift såklart men med sina egna supportrar bakom sig kan det nog gå. Personligen tror jag Real vinner, för deras Champions League-höst har varit fantastisk.

Fredrik Karlén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s