”Döda!” är RL13:s taktik

Måndagen innan lovet spelades klasslagsturneringens andra omgång i fotboll och två nya lag gick vidare till det nya gruppspelet i dag. På grund av återbud kom bara sex lag, Dessa delades in i två grupper där ett lag per grupp gick vidare – TE11C och RL13.

Inför gruppspelet intervjuade jag EK13:s lagkapten Oliver Rohde och han tyckte att de hade en bra trupp även om de kanske inte hade fysiken mot de äldre lagen. Trots oerhört bra spel med mycket teknik och passningar så förlorade EK13 båda sina matcher med 2-1. Det var nog just i det fysiska som laget inte höll, men i framtida klasslagsturneringar kan EK13 vara att räkna med.

I grupp 1 som EK13 spelade i, gick de rutinerade TE11C vidare trots att de inte hade någon avbytare. Bristen på spelare gjorde enligt lagkaptenen Marcus Molitor att de körde en lite mer defensiv taktik med kontringar på sina två snabba forwards och denna taktik gav resultat. De var två stabila segrar med 2-1 och 1-0 även om matchen mot EK13 var väldigt jämn. Han sa även att: ”vi har ganska goda chanser att vinna turneringen. De enda som skulle kunna sätta stopp för oss är Lärarlaget men de vann vi mot förra året så det ska nog inte vara några problem där.” Det återstår att se om Marcus har rätt eller om Lärarlaget faktiskt kan sätta stopp för dem.

I grupp 2 var det inte alls lika jämnt som i grupp 1. Där tokdominerade RL13 och framförallt Johannes Lignell. Glöm Zlatan och hans 4 mål under 90 minuter. Johannes gjorde 5 mål på drygt tolv minuter när RL13 krossade NA11FM med hela 7-1 och dessutom var många av målen snygga soloräder. Hur spelar då RL13? Vad har de för taktik? Jag fick ett enkelt svar av Johannes: ”Döda!” Ett kort svar som borde skrämma upp de flesta. Men trots det var han ganska ödmjuk kring deras chanser att vinna turneringen. Nu fick de Lärarlaget i nästa omgång (se nedan) och då är det upp till bevis.

Även om det inte var många på matcherna så fanns det ändå en del publik där. De tyckte att det var roligt att titta på matcherna men att det var lite tråkigt att det inte var fler som tittade och skapade lite tryck. De föreslog att klasslagsturneringen borde vara schemabrytande och att de borde göras mycket mer reklam om klasslagsturneringen på Åva än vad det görs i dag. Jag kan inte annat än att hålla med. Klasslagsturneringen och framför allt fotbollsturneringen skulle kunna vara mycket större än vad den är, men för det behövs det engagemang och därför tycker jag att turneringen i framtiden bör hållas i samarbete med elevrådet eller Cumulus för att skapa större intresse kring eventet.

Jag hoppas att publikbristen bara var en tillfällighet och att det kommer många fler fotbollsintresserade när det andra gruppspelet drar igång måndag efter lovet och de 4 semifinallagen ska koras.

Grupp 1

TE12C                 EK13                   2-1

TE11C                 EK13                   2-1

TE12C                 TE11C                 0-1

Sm

V

O

F

GM

IM

MS

P

TE11C

 2

2

0

0

3

1

2

6

TE12C

2

1

0

1

2

2

0

3

EK13

2

0

0

2

2

4

-2

0

Sm=Antal spelade matcher, V=Vinster, O=Oavgjorda F=Förluster, GM=Gjorda Mål, IM= Insläppta mål, Ms= Målskillnad, P=Poäng

Grupp 2

RL13                    TE13A                 2-0

RL13                    NA11FM           7-1

NA11FM           TE13A                0-4

Grupp 2

Sm

V

O

F

GM

IM

MS

P

RL13

2

2

0

0

9

1

8

6

TE13A

2

1

0

1

4

2

2

3

NA11FM

2

0

0

2

1

11

10

0

Sm=Antal spelade matcher, V=Vinster, O=Oavgjorda F=Förluster, GM=Gjorda Mål, IM= Insläppta mål, Ms= Målskillnad, P=Poäng

Grupperna i dag är:

CC                                                            Hall 2

NA11A                                                    NA11C

TE11C                                                     LL

TE13A                                                     RL13

NA12C                                                    TE12C

Samuel Persson

Foto: Johanna-Louise Edström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s