De fantastiska trappräckena på Åva

Foto: Jenny Wallin
Foto: Jenny Wallin

Hur många har inte hört talas om trappräckena på Åva? Dessa stålräcken, som går från det översta trappsteget till det nedersta i varje trappa på Åva.  Det är trappräckenas ultimata design som gör det till det snabbaste sättet att färdas från våning till våning.  En perfekt uppfinning som verkligen fyller sin funktion på Åva gymnasium med dess 6 våningar. När du färdas på dessa trappräcken kan du välja att antingen åka på sniskan, på magen eller varför inte baklänges?

Dessa räcken är som mest trafikerade varje år i augusti och september. Troligtvis på grund av den långa åkabstinens som sommarlovet skapar, men även på grund av att nya elever har anlänt till skolan och kommit på detta fantastiska sätt att färdas mellan våningarna.

Men det kan vara dramatiskt också. För ett par år sedan var det faktiskt en elev som fick ett epileptiskt anfall på väg ned. Personen svimmade, slog huvudet i betonggolvet och det gick så illa att hjärtat stannade för en kort stund innan en lärare fick igång det. Två veckor senare var det en annan som bröt benet på något ofattbart sätt.

Ett tips om du ofta har bråttom, är försenad eller bara vill maximera din hastighet nerför dessa räcken, är ett par tajta jeans, strumpbyxor eller annat snabbt material. Kom bara ihåg en viktig sak när du transporteras på dessa räcken, drive safe!

Sofia Blonde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s