– Jag sover inte i en pyramid, jag sover på fyrans toaletter.

Foto: Jenny Wallin
Foto: Jenny Wallin

Vinnaren av Åvas Halloween-tävling blev mumien Nils Lundkvist, NA12A. Inte konstigt är det, för vad är läskigare än en osynlig mumie som endast visar sig synlig på Halloween? Han håller till på toaletterna på våning fyra, och allra helst då på handikappen då det är den enda där han får plats att sova raklång. Tyvärr finns det inga pyramider inom Åvas väggar, men det är inget som bekymrar mumien. ”Bara det finns gott om toalettpapper.”

På dagarna går han likt de andra eleverna på Åva på lektioner. Ingen har dock sett honom eftersom han är osynlig, något som skiljer honom från de vanliga mumierna. Vart hans pluggande ska leda honom i framtiden vet han inte, men hans bakgrund är desto intressantare. Vi har fått reda på att det var mumien som byggde hela vår kära skola, då han en gång i tiden var en byggarbetare. När han sedan, fler år sedan än vad han minns, blev en mumie kunde han inte lämna det verk han var så nöjd med. Därför bestämde han sig för att fortsätta vaka över Åvas byggnad. Detta betyder dock inte att han bara är en god skyddsängel, om några elever stöter på honom i korridoren måtte de hoppas på att han är på rätt humör.

         ” Om eleverna går in i något på fyran, behöver de inte vara jätterädda. Eller, lite rädda kanske, det är ju jag. Det beror helt på vilket humör jag är på, och mitt humör beror främst på om toalettpappret är ordentligt påfyllt. Det är inte kul att gå omkring naken liksom.”

Det ska mumien själv se till att han slipper, då de 500 kronorna han har vunnit kommer gå åt att köpa ännu mer papper.

Ingen vill väl vara ensam, och det gladde oss att höra att även mumien slipper gå utan sällskap. Han berättar nämligen för oss att han har sällskap av alla Åvas tidigare rektorer som också brukar hänga på fyrans toaletter. Om sisådär 50 år tror han att han ska få sällskap av även Lennart.

          Vi spenderade Halloween tillsammans, jag och de tidigare rektorerna. Vi satt på fyrans toaletter och åt godis.

K      Kaisa Samuelsson

Mumien "in action"
Mumien ”in action”

K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s