Kaffeguiden: Åvakiosken

Foto: Sofia Blonde
Foto: Sofia Blonde

En grå mulen höstdag väljer Cumulus att göra ett besök på kiosken i centralhallen.  Kiosken som varje dag får besök av hundratals åvaiter, ligger mittemot Kulan i centralhallen. Kön är rätt lång, men Vanja jobbar på effektivt bakom disken. Här finns tre sorters kaffe att välja mellan, cappucino, chococoffee och kaffe (med mjölk). Vi tar varsin kaffe med mjölk. Priset är bra, endast 10 kronor, och koffein-kicken kommer snabbt. Man förstår exakt varför Åva-eleverna klarar sig igenom så långa skoldagar och lyckas prestera exemplariskt på prov. Dock är smaken inte den allra bästa, endast lite kaffesmak känner man och kaffet är även aningen för beskt. Skulle nog kunna jämföra detta kaffe med kaffet man brukar få hos mormor eller farmor. Kaffet i kiosken är ett utmärkt alternativ för dem som vill bli lite piggare, föredrar det lite beskare kaffet och har en tia liggande i fickan.

Tack för kaffet Vanja!

Kiosken i centralhallen får 7/10

Vad säger eleverna?

Anna Jesperson, NA11FM: ”Kaffet är gott”

Alexandra Uusaro, NA11B: ”Prisvärt, och helt okej kaffe”

Sofia Blonde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s