Åvas klasslagsturnering i fotboll avgjord

IMG_0006

I nästan en månad kämpade 10-15 klasslag för att vinna fotbollsturneringen. I går avgjordes det. Fyra lag krigade om segern i den ärofyllda första grenen av klasslagsturneringen. Det var Lärarlaget, NA11A, NA11C och TE11C. Inför slutspelet hade lärarlaget vunnit båda sina grupper men det hade även NA11A gjort och både NA11C och TE11C har sett riktigt bra ut. Det skulle bli jämnt.

Första semifinalen var ett naturderby mellan NA11A och NA11C. Båda lagen startade väldigt nervöst men när A gjorde första målet försvann nervositeten och tempot höjdes betydligt. Trots chanser åt båda hållen lyckades A hålla nollan hela vägen ut och matchen slutade 1-0 till dem. NA11A:s coach Ali Yassiry trodde inför slutspelet att det skulle bli tufft men att försvarsspelet och framförallt det fantastiska målvaktspelet som faktiskt gjort att de inte släppt in ett mål under turneringen skulle kunna ge dem segern. Det återstod att se om Ali skulle få rätt eller fel.

I andra semifinalen spelade Lärarlaget mot TE11C och det var en ganska jämn match som ändå Lärarlaget behärskade genom att låta bollen göra jobbet. 2-0 slutade det efter ett mål vardera av den dynamiska duon M&M – Sundin och Karlsson.

Matchen om tredje pris mellan NA11C och TA11C var väldigt jämn och chansrik och slutade till sist 2-2 och fick avgöras på straffar. Där var TE11C kyligast och Marcus Molitor dunkade in sin straff mitt i mål och tredjeplatsen i turneringen var säkrad. Ett av dagens snyggaste mål gjordes av Benjamin Vafaeian i NA11C när han tog ned den på bröstet och satte en halvvolley i bortre hörnet.

Finalen spelades mellan NA11A och Lärarlaget. Redan från början var det högt tempo och mycket känslor. Det var stundtals riktigt fult spel och även om det blåstes för många frisparkar kanske det borde blåsts för ännu fler. NA11A:s klack höll heller inte igen och varje gång Lärarlaget fick ett domslut med sig ekade vuvuzelor över hela idrottshallen. Lärarlaget gjorde emellertid 1-0 trots ännu en match av briljant målvaktspel från målvakten Christoffer Olausson. Det var filosofiläraren Mikael Karlsson inte direkt stannade upp och funderade på meningen med livet när han tryckte in bollen efter ett fint framspel. Detta hjälpte inte för att lugna publiken som fortsatte att ropa och gestikulera mot domaren från läktaren. Tempot fortsatte att vara högt hela matchen igenom men trots detta hade NA11A oerhört svårt att ta sig förbi Lärarlagets välorganiserade försvarsspel och den enda riktigt kvalificerade målchansen från deras sida var ett bredsideskott i stolpen. Lärarlaget täppte igen och matchen slutade 1-0. Jacob Elmqvist släppte inte förbi någon och Petter Bykvist höll nollan hela turneringen.

Det gick alltså inte som NA11A:s coach hade hoppats, utan Lärarlaget vann turneringen och går omkring i Åva Mästare-toppluvor i dag. Detta ger ett visst försprång i klasslagsturneringen men det är verkligen inte kört än för era klasser. Många grenar återstår innan den slutgiltiga vinnaren av klasslagsturneringen koras under våren, så passa på att vara med i så många grenar ni kan. Det är grymt kul!

Semifinaler
Na11a-Na11c 1-0
Lärarlaget-Te11c 2-0

Bronsmatch
Te11c-Na11c 2-2 (vinst Te11c efter straffar)

Final
Lärarlaget-Na11a 1-0

Samuel Persson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s