När du har tappat motivationen

Ursäkta mig fröken men jag har tappat min motivation, kan jag få gå hem och sova och komma igen en annan dag?

Vaknar upp på morgonen, ska bara vila ögonen i 10 minuter, vaknar en halvtimme senare och springer iväg till tåget med en kurrande mage. Sitter på meningslösa lektioner, och tänker på allt plugg man har som man skulle kunna göra i stället. Lunch, fortfarande hungrig när man går därifrån. Fler meningslösa lektioner. Kommer hem, är så trött och somnar på soffan med ångesten lurandes i bakhuvudet om allt plugg som man måste göra egentligen. Alla dagar är det samma sak, har inte ens koll på vilken vecka det är. Allt är meningslöst och tomt, och pluggångesten biter knappt på en längre.

”Du måste veta vad du ska göra efter gymnasiet, du måste ha en plan!”

”Men jag vet inte vad jag vill! Jag vill nog ingenting tror jag…”

Jag vet inte om jag är ensam om de här känslorna, men det tror jag faktiskt inte att jag är. Man pluggar och pluggar och återigen pluggar man, ämnen som inte ens känns relevanta över huvud taget. Vissa människor verkar veta precis vad de vill med livet, de har sin plan upplagd, och de bara plöjer fram genom läxor och prov för att nå sitt mål så fort som möjligt. Andra säger att de ”typ” vet vad de vill, de ska plugga något, eller kanske jobba ett tag för att sedan plugga. Men alla vi andra då? Som inte har någon motivation till att plugga på gymnasiet, jobba, eller plugga på universitet. Vad ska vi göra?

”Men gör något som du tycker är kul då, eller något som du tycker om att göra!”

Nej, kan man få betalt för att dricka te och äta choklad? Och läsa en bra bok? Eller umgås med kompisar? Förmodligen går inte det, eller man kan ju alltid gå på bidrag (om man nu får något), men det kanske inte är så kul.

Men vet ni vad? Jag tror nog faktiskt att det är okej att tappa motivationen, även om jag inte tror att någon lärare kommer låta varken mig, eller någon annan stanna hemma från skolan för att man har gjort det. Men alla vi som känner att motivationen och lusten har sinat, kan ju ha filmkväll tillsammans och titta på inspirerande filmer som får oss att känna oss lite mer motiverade i alla fall, men om vi inte får motivation, så har vi i alla fall haft en trevlig kväll tillsammans!

Avslutar med några klyschiga citat, därför att jag kan!

”Tough times don’t last,

Tough people do.”

“You don’t have to be great to start,

But you have to start to be great,”

Emma Roslund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s