Tårtkvinnan får smaka på efterrätten

Bildkälla: Aftonbladet
Bildkälla: Aftonbladet

Irene Matkowitzc blev snabbt känd som ”tårtkvinnan” efter att hon kastat en tårta på Jimmie Åkesson under en boksignering tidigare denna månad. Hon släpptes kort därefter av polisen, vilket skapade ett visst missnöje hos bland annat Nordisk Ungdom, en högerextrem ungdomsorganisation med grund i den rasistiska vit makt-rörelsen. Nu har de svarat med ett youtube-klipp som i skrivande stund har över 100 000 visningar.

I klippet ser man tårtkvinnan som blir intervjuad av en ung tjej. Hon blir frågad om det var rätt eller fel att kasta en tårta på Jimmie Åkesson, och svarar med att hon ville få debatt kring ämnet. Då kliver det fram en man i bilden och kastar en tårta i hennes ansikte.

Visserligen blev jag upprörd när Jimmie Åkesson fick en tårta i ansiktet, men detta kändes bara barnsligt. I filmen använder den unga tjejen ordspråket ”är man med i leken får man leken tåla”.

Jag har själv ett ordspråk som jag tycker passar bättre. Två fel gör inte ett rätt. Om man inte tycker att tårtkastning är ett politiskt korrekt tillvägagångssätt känns det konstigt att visa det genom att själv kasta en tårta. Nordisk Ungdom? Snarare Nordisk Barndom.

Axel Ronquist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s