Munsbit för Frankrike?

VM i Brasilien har lottats och det blev en del intressanta grupper, men en del ögonbryn höjdes nog när Frankrike lottades in i grupp E där Schweiz, Honduras och Ecuador redan fanns. Turneringens lättaste grupp för Frankrike, ett land som precis lyckades ta sig över kanten.

Det var i fredags som grupperna till nästa sommars VM skulle lottas och hela världen (stora delar i alla fall) kollade spänt på. Alla ville se i vilken grupp just deras land skulle hamna, vilka de skulle få möta och vem/vilka som skulle få mardrömslottningen eller drömlottingen? Svaren har vi och kan konstatera att Ghana drog en nitlott med Tyskland och Portugal i gruppen medan Frankrike i stort sett redan är i slutspel.

Men den match världens blickar riktas åt är finalreprisen från 2010 års upplaga: Holland-Spanien, där Spanien som bekant vann efter att Iniesta tryckt in vinnarmålet i den 116:e minuten. Holland är såklart ute efter revansch på Spanien och på sig själva efter förra årets svaga EM. Det är dags för holländarna att visa vad de egentligen går för. En match som kommer bli något extra, hur som helst.

Men det finns fler matcher av den kalibern för lottningen banade väg för många stormatcher. Till exempel kommer vi få se Tyskland mäta sina krafter med Portugal och Ronaldo, England ska försöka ta revansch på Italien, Belgien ska bevisa sig som en fotbollsmakt och sänka Ryssland samtidigt som Brasilien ska visa vilka som har hemmaplan mot Mexico.

Det är såklart värt att fortsätta diskussionen om Frankrikes drömgrupp. Tänk på att detta Frankrike gjorde ett väldigt svagt kval, var ytterst nära att förlora kvalet mot Ukraina och förra året åkte man ur EM efter att ha förlorat två raka matcher med 2-0. Så många undrar lite om det enbart är slumpen som ligger bakom deras grupp. Men sådant prat lämnar jag åt konspiratörer och misstänksamma spanjorer.

Fredrik Karlén 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s