REDAKTIONEN REFLEKTERAR: Danska statsministerns selfie på Mandelas begravning

Selfie

 

Den danska statsministern Helle Thorning-Schmidt fick för sig att göra alla selfies legitima för all framtid. Fritt fram ungdomar, nu när till och med tre hyfsat ansvarsfulla ledare känner att det är ok att smälla av en selfie på en begravning. Till vänster har vi Storbritanniens premiärminister David Cameron och till höger såklart Obama. Hans fru Michelle ser ju nöjd ut till höger…

Men det är inte det vi ska reflektera över! Utan det är nämligen det faktum att flera personer lade ut en bild på Morgan Freeman på Twitter och skrev R.I.P. Mandela! De hade ingen koll på hur Mandela såg ut och tog helt enkelt istället en bild på mannen som spelade Mandela i den briljanta filmen ”Invictus”. Morgan Freeman var till och med tvungen att gå ut på Twitter och dementera att han var död.

/ Redaktionen

Foto: Roberto Schmidt/AFP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s