Can you feel the love tonight, Elton John?

Det var med ett varmt välkomnande som Elton John öppnade sin konsert på Friends Arena i fredags. Åldersgruppen var varierande och vi stötte på allt från farmors farmor till småsyskon. Den avdelade arenan fick konserten att kännas intim, en känsla av gemenskap skapades med alla andra fans på plats. Ibland var det till och med så att det kändes som om man satt i Elton Johns eget vardagsrum, att han spelade och sjöng så fantastiskt för just oss.

Med ett nytt album och många populära äldre låtar fångade Elton troligtvis varenda en i publiken. Hans ”Candle in the wind” fick folk att lysa vackert med allt från tändare och ficklampa till mobiltelefoner. Passande, tyckte vi, med tanke på att konserten hölls under Luciadagen. Trots att Elton John ville ha en lugn konsert och därav ändrade ståplatserna på parkett till sittplatser, ställde sig majoriteten av publiken på parkett upp och närmade sig scenen tills det att de nästan kunde röra vid Elton. Kanske var det så att Elton drog till sig flera fans till scenen än vad tonårsidolerna One Direction gjorde under deras konsert på Friends Arena? Vi kan knappast tro att någon någonsin dragit till sig fler medelålders kvinnor än denna mäktiga man, men samtidigt har vi full förståelse för att denna sköning på 66 år och hans härliga band med medelåldern 70 bast drar till sig många fruntimmer. Vi kan ju helt klart erkänna att trummisens fängslande charm drog till sig våra blickar, hade vi varit femtio år äldre hade vi ju knappast tvekat en sekund och lagt till honom på Facebook på direkten. Psssst titta hit om du är lärare: Nigel Olsson is his name.

Varje låt avslutades med jubel och ständigt hoppades vi på att få höra den sång vi såg fram emot allra mest, den sång som vi alla känner igen så väl: ”Your song”. Men han är ju smart, den där Elton, och sparade förstås den favorittippade låten till slutet. Med publikens svängiga dancemoves från 80-talet och deras skärande sångröster fylldes Arenan av glädje och förväntan. I raden bredvid oss hade en vakt slagit sig ned. Förutom att även han sjöng med för fulla muggar hade han mobilen i högsta hugg, redo att ta en instagrambild som förmodligen skulle topps hans like-rekord och visa hans vänner vilket underbart jobb han har.

Glada och nöjda, men lite smått besvikna på att vi inte fått höra ”Can you feel the love tonight”, lämnade vi Arenan och vår käre vän Elton John för att ta bussen hem. Då hans behagliga röst fortfarande ekade i våra huvuden, lyssnade vi förstås till hans låtar genom hörlurarna en stund. En bra kväll, tycker vi.

Alina Larsson & Jenny Wallin

Foto: Jenny Wallin

Elton John Foto Jenny Wallin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s