CUMULUS-SPELLISTA: En ju(v)lig musikmix

Hohoho, finns det några snälla barn här? Ja, jo, snart är det jul och med julen kommer även den underbara julmusiken. Är det bara jag som helt ärligt älskar den?

Jag tror att min julmusiktradition skilljer sig något från den allmänna, men på senare år har jag breddat mina vyer. Mer jul med Adolfsson och Falk är den självklaraste julfavoriten hos mig, men jag lyssnar även på “fin” julmusik som Välkommen hem med EMD eller Jul, jul, strålande jul med någon (även EMD här I mitt fall fastän det finns många covers ….)

Min julspelista är en salig blandning av allt som är möjligt. Jag älskar accapellamusik – sådan musik som bara innehåller sång – så det finns det lite smakprov på detta. Det är himla härligt och stämningsfullt att lyssna på, jag råder er att prova! En annan komponent i denna gott&blandat-lista är tyngre inslag av julrock och covers på gamla godingar. (All I want for Christmas med My Chemical Romance är min personliga favorit).

En annorlunda jul, eller ?

Det är inte snön som faller fotograf alexandra ulander

 

Lova mig att tjocka julmat, njuta av julen och lyssna på min jullista på högsta volym nu. I’m counting on you!                                                 

Mitt namn är Alexandra – en lju(v)lig och konstig musikmänniska och musikvetare nära dig.

 

 Foto: Alexandra Ulander

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s