Biljetter till idrottsgalan- helt klart bästa julklappen

För mig har alltid Idrottsgalan varit lika mycket att se fram emot precis som julafton är för barn. Att detta år få vara där och ta del av stämningen live, var verkligen något jag längtade till. Som vanligt var galan blandad med komedi, musik och såklart, massvis med priser som delades ut.

Dessa blev årets pristagare:

Årets nykomling och lilla bragdguldet
Irene Ekelund – friidrott.

Årets prestation
Johan Olsson – längdskidor

Årets lag
Tre Kronor – ishockey.

Årets ledare
Pär Mårts – ishockey.

Årets kvinnliga idrottare
Abeba Aregawi – friidrott.

Årets manliga idrottare
Henrik Stenson – golf.

Jerringpriset
Henrik Stenson – golf

Jag vet inte vad ni tycker, men själv är jag mycket nöjd med årets pristagare. Jag saknar inte Zlatan det minsta för att vara ärlig. Han får redan tillräckligt på Fotbollsgalan.

Lite besviken blev jag dock när jag upptäckte hur dåligt arrangerat evenemanget var för publiken. Visst är det viktigt att programmet gör sig bra i TV och att alla idrottare har det bra framför scen. Men att inte ens se till så att storbildsskärmarna funkar för att publiken ska få en bra upplevelse, känns ju sådär. Det är ändå vi som har stor del i att stämningen blir så pass bra som den blir. Trots detta var det en fantastisk kväll med mycket skratt och även någon tår till de bortgångna.

Nästa år får jag se om jag sitter hemma i soffan eller även då sitter med i publiken, men jag vet säkert att jag kommer titta. För vad slår trots allt de där rysningarna i kroppen när de mest fantastiska sportögonblicken upplevs. Kanske är det bara jag, men nog kommer nervositeten åter fram då klippen spelas upp, trots att man vet hur det kommer sluta.

Tack mamma och pappa för den helt klart bästa julklappen!

Jennifer Ulmgren

Foto: Olle Kirchmeier
Foto: Olle Kirchmeier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s