Kärleksferomoner- vad är det?

Det är dags att vi avslöjar en stor hemlighet: dofter påverkar hur vi attraheras av olika människor. För att kommunicera med omvärlden använder djur speciella doftmolekyler, så kallade feromoner. Vi förstår förstås att ni inte är astaggade på att läsa om hur djur fungerar och därför kopplar vi detta till er istället.

Studier har visat att feromonerna har betydelse även för människan. Ni kanske har hört talas om att kvinnor som lever tillsammans en längre tid synkroniserar sina menscyklar, okej men vad har det med kärlek att göra? Faktum är att människan till viss del attraheras av feromoner i en annan människas svett. Omedvetet kan vi även avgöra hur nära vi står en person genetiskt. Större genetisk skillnad påstås göra en partner mer attraktiv. Opposites attract, tydligen.

I USA gjorde man för några år sedan en studie där man gav två enäggstvillingar varsin parfym. Parfymerna var av samma märke och av samma sort, men i den ena hade man tillsatt feromoner. Tvillingarna var omedvetna om vem som fick vilken parfym och skickades ut till en bar. Enligt undersökningen fick den av tvillingarna vars parfym hade feromontillsatser tre gånger så många ragg jämfört med den andra i tvillingparet.

Detta har förstås media och parfymindustrin hakat upp sig på. Säkert har ni sett parfymer och rakvatten på marknaden som påstås ska göra dig ”oemotståndlig” (tänk Axe). Vi vet ännu inte hur känsliga vi människor är för dessa feromoner och fler studier måste visa på att feromontillsatser har betydelse förrän vi helt och hållet kan lita på feromontrenden. En sak är dock säker: trots att frågan angående feromonkommunikation är obesvarad tycks vi människor använda parfymer med mängder feromoner dagligen, aldrig någonsin har parfymer med feromoner sålt så bra som i dag.

Tänk på det ni, nästa gång ni köper en ny parfym!

Massa kärlek,

LoveHeroes

Fotokälla:http://teresainfortworth.wordpress.com

 

romantic-love-poems

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s