Milan- en fallen jätte

Mario Balotelli celebrates his goal against Udinese in his debut match for AC Milan

Den forna europeiska jätten. För inte så länge sedan stod de med scudetton i hand, lite innan det lyfte de den tyngsta pokalen en fotbollsklubb kan vinna, innan dess hade de upprepat det vid sex olika tillfällen. Jag pratar såklart om AC Milan. Klubben som en gång var ett lag att frukta och när man kom till San Siro var det inte kul att spela boll. Det var uppvisningar match efter match, men… det var då.

I årets Seria A-säsong huserar Milan i de nedre regionerna och har gjort så hela året. Det har varit så långt från finspel och säkra resultat denna säsong att det är skrämmande. 11:e plats i Serie A för det lag som förra året kom trea, året innan det dominerade Serie A tillsammans med Juventus och för blott tre år sedan vann hela serien med en viss Zlatan Ibrahimovich på topp. Men tiderna förändras och lag förändras allt eftersom. Milan är ett av många exempel men nog det allra tydligaste. Allegris spelstil fungerar inte men det är helt Allegris fel och det har han erkänt. Därför sparkas han nu och Milan-legenden Clarence Seedorf tar över. Han fick en bra start i alla fall med seger mot Hellas Verona. Men trots tränarbytet är detta ett lag som borde slåss i toppen av ligan. Vad måste göras? Många vill ha nya spelare och det blir så mycket tjat om det att alla förbiser att en spelare, japanen Honda, redan har tillkommit och att klubben inte har ekonomi till att köpa tillbaka Zlatan eller hämta in Rooney. Inte just nu i alla fall.

Det finns även en skara fans som vill ha bort Mario Balotelli från klubben, av den anledningen att han inte anstränger sig på plan och därför inte göra så många mål. Vi kan alla hålla med om att Mario Balotelli är ett osäkert kort och en fruktansvärt talangfull spelare, men han utnyttjar inte sin talang och därför känns det som att hans karriär inte kommer bli mer än såhär. Klubbyten, gnäll, pengar och bråk. Tyvärr. Efter att ha skrivit detta var det självklart han som avgjorde med 1-0-målet i Seedorfs första match.

Där ligger ju dock en sovande björn i Milan, Mario Balotelli. Högsta prioritet är att få igång honom till den kapacitet han har, för då kommer Milan knäcka lag igen. Men otur som Milan har, vill Balotelli lämna. Enligt ryktena vill säga, enligt Aftonbladets Silly-Blogg, Gazetto Della Sport och Sport Mediaset har hans agent Mino Raiola varit i kontakt med Galatasaray som ligger på andra plats i turkiska Superliga, vilket innebär Champions League-spel nästa säsong, något som Milan verkligen inte kan utmana om.

Men det är långt kvar av Silly Season, transferfönstret och säsongen, Milan kan alltid göra ett jätteryck, värva några tunga namn och ta en sensationell Champions League-plats. Men egentligen ska de vara väldigt nöjda om det blir Europa League nästa säsong.

Fredrik Karlén

Fotokälla: Imago/Barcroft Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s