Student-SM i Amerikansk Fotboll

Detta bildspel kräver JavaScript.

Snart är många på Åva studenter på riktigt och den världen kan man ju vara nyfiken på. I lördags (1/2) spelades till exempel det tredje svenska mästerskapet i Student-SM i amerikansk fotboll inomhus i Eriksdalshallen i Stockholm. Cumulus var på plats för att se det spännande finalmötet mellan Stockholm Capitols och Handels Traders.

Mästerskapet är ett samarbete mellan Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) och Touchdown Sverige (TDS). Säsongens slutspel har spelats sedan november 2013. Sex lag från olika högskolor i Stockholm, Uppsala, Örebro och Karlstad har gjort upp om finalplatserna.  I finalen stod lagen Handels Traders (Stockholms Handelshögskola) och Stockholm Capitols (Stockholms Universitet) mot varandra, en repris från förra året då samma lag gjorde upp om segern. Då vann Handels Traders, och Stockholm Capitols var därför sugna på revansch.

Före matchen kommenterade Joachim Skoogberg, marknadschef på Touchdown Sverige (TDS):

– Vi ser verkligen fram emot denna säsongs finaldag i Eriksdalshallen. Den kommer att bli en riktig rysare. Hela den här säsongen har vi märkt ett allt större intresse för Student-SM-turneringen med allt mer publik och spännande och underhållande matcher.

Intresset var stort och finalmatchen i Eriksdalshallen spelades inför en jublande publik på över 300 personer. Stämingen på läktarna var på topp. Många av Handels Traders supportrar hade vinröda kepsar med ”TRADERS” i gult på, de matchade spelarnas tröjor i lila med vita siffror och gula detaljer. Stockholm Capitols spelade i marinblå tröjor med handskrivna siffror i vitt.

Kanske var det förra årets förlust i finalmatchen mot samma lag, som gjorde att Stockholm Capitols var extra sugna på guldet. Laget höll emot bra i defensiven och gjorde sedan touchdown efter touchdown i offensiven. Det stod 18-0 till Stockholm Capitols i halvtid och efter SSE:s cheerleaders uppvisning fortsatte laget att plocka poäng till matchens slut då det stod 24-0 och revanschen var tagen – Stockholm Capitols tog hem den stora bucklan och spelarna varsin guldmedalj att hänga bredvid förra årets silverpeng.

Student-SM lockar varje år ett tusental studenter från Sveriges universitet högskolor och folkhögskolor, som alla kämpar för att ta hem titeln som ”årets studentmästare”. Varje Student-SM erbjuder förutom rafflande tävlingar även erfarenhetsutbyte och sociala nätverk, står det på SAIF:s hemsida.

Samarbetet mellan Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) och Touchdown Sverige (TDS) har syftet att få fler studenter i Sverige att spela amerikansk fotboll.

Genom Student-SM erbjuds svenska studenter en möjlighet att få pröva på någonting nytt och spännande. Med förenklade spelregler och TDS’ stöd till nystartade lag blir det enkelt för studenterna att lära sig en ny utmanande idrott och samtidigt få ett tydligt mål att sträva mot. Tack vare detta arrangemang och det stöd som TDS kan erbjuda, öppnas möjligheten upp för studenter att träna en elitidrott vid sidan av sina studier och samtidigt kvala in för de svenska mästerskapen i amerikansk inomhusfotboll, säger Joachim Skoogberg, marknadschef för TDS.

 Anna Söderberg

Foto: Anna Söderberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s