Så botar du din Alla Hjärtans Dag-ångest!

valentine pizza

Den 14 februari kan vara en plågodag för många. Till råga på allt så infinner den sig varje år. Den här dagen har en tendens att bli omfamnad med både ångest och tårar av singlar, vare sig om de är singlar frivilligt eller ofrivilligt. Men istället för att låta tårarna rinna ner i din Ben & Jerry’s framför en dålig kärleksfilm, kan du fokusera på att älska dig själv och dina vänner. Det är trots allt kärlekens dag.

Alla hjärtans dag råkar faktiskt vara den perfekta dagen för grabbkvällen eller en girls’ night. Men om du av någon anledning är enda vännen i din vänskapskrets utan en partner, är dagen perfekt för dig också. Så här kommer några handfasta råd till er som inte vet vad ni ska göra under den här underbara dagen.

För dig som är enda singeln kvar i vänskapskretsen:

Hemmaspa:
Använd dagarna innan till att förbereda inför alla hjärtans dag. Googla, socker-/kaffeskrubb, hårinpackning och ansiktsmask (så kan du göra allt gratis med hjälp av det som du har hemma). Ta en varm dusch, eller ett långt bad. Om plånboken tillåter det – kköp ett fint nagellack.

Orgasmera på kärlekens dag:
Älska med dig själv. Lyssna på första avsnittet av Cumuluspodden. Låna orgasmboken på biblioteket (känns det pinsamt, låna flera stycken och säg att det är ett skolarbete). Om du inte vill ha en bok, så googla. Google är din bästa vän. Dessutom kan du alltid kombinera hemmaspa och orgasmer. Ligga i badet, eller sitta i duschen, och ta hand om dig. Och har du pengar, köp sexiga underkläder till dig själv.

Mys med förälder:
Är dina föräldrar skilda eller hoppar de över en dejt? Ja, men då är det perfekt för lite familjemys. Laga mat ihop, prata om lite djupare saker (försök att lära känna en ny sida av din förälder), kanske pyssla om varandra med massage, eller måla naglar. Spela spel ihop. Lär din förälder att spela GTA, utbyt intressen med varandra. Även om din förälder tycker att det är skittråkigt med TV-/datorspel, kommer ni båda att uppskatta och förstå varandra lite bättre.

Spela onlinespel:
Även om alla i din vänskapskrets är i ett förhållande, är du inte ensam om det i världen. Spela dator-/TV-spel med andra singlar. Kanske lär du känna någon ny, och då har du ju fått en ny singelkompis.

Träna:
Gymmet lär inte vara speciellt fullproppat och träning är ett bra sätt att älska sig själv. Du får endorfiner i stora lass. Träna tills du blir yr av hunger och när du kommer hem kan du göra en god middag till dig själv.

För dig som har andra singelvänner:

Dra ut:
Samla ihop ett gäng singelvänner. Dra ut och bowla, kör Laserdome, kör gokart, eller bara dra ut och käka på bra kompis matställen (undvik romantiska ställen).

Var hemma hos någon:
Ni kan dra igång en singelfest hos någon, där endast singlar får vistas. Eller ha en spel-/filmkväll. Ha trevligt ihop hemma hos någon är ju perfekt. Drick läsk, käka chips och skratta ihop. Alla hjärtans dag kan nog inte bli trevligare än så.

Dejta en vän:
Vare sig man är tjej eller kille kan man bjuda ut sin kompis på en kompisdejt. Gå ut och käka på ett mysigt ställe, prata om livet och mys ihop.

Tips till alla singlar:

Kärleksbrev till dig själv:
Förbered ett kärleksbrev till dig själv kvällen innan. Då kan du börja dagen med en fet egoboost om hur bra och fantastisk du är. En viktig regel när du skriver kärleksbrevet är att absolut inte skriva något negativt om dig och överdriv alla dina bra sidor. Boost, boost, boost!

Skicka gulliga SMS:
Skicka fina sms till alla dina vänner, vare sig om de är singlar eller inte. Kärleksfulla sms uppskattas alltid. Ett fint sms kan förändra någons dag, du gör någon glad och det gör dig själv glad.

Så glöm singelångesten och njut av att du kan göra som du vill.

Ami Mungdee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s