Hur konstig får man vara?

Hur konstig får man vara? Är jag konstig? Vad är konstigt? Är jag normal? Vill jag vara normal? Hur mycket bryr sig alla andra? Hur mycket bryr jag mig?

Jag är inte konstig. Inte så jättemycket i alla fall. Eller?

Jag tror att jag ses som aningen konstig människa. Jag har blivit kallad både hipster och bohem men det stoppar inte mig. För att ännu en gång krångla till mig själv har jag även blivit kallad svartrockare samt bara, i ren allmänhet, en helt vanlig och flummig person. En helt absurd blandning? Ja, ett är säkert jag är då inte ”normal” som man brukar definiera det. Normal är för övrigt ett väldigt konstigt ord. För att ordet i sin sanna mening ska kunna finnas så måste det även finnas något ”onormalt”.

Jag ser mig själv som en lagom konstig människa, orädd för att bryta normer och orädd att se på saker på mitt lite annorlunda sätt. Enligt mig klingar ordet ”konstig” av negativa attityder från ett perspektiv från utsidan som mycket väl kan vara tätt sammankopplat med fördomar och förutfattade meningar. Trots allt detta anser jag att det är positivt att vara en smula vansinnig, inte riktigt som alla andra, då detta i samband med att man möter människor kan bli så mycket mer än vad som var meningen. Det handlar inte om att vara konstig, eller normal för den delen, det handlar om att vara sig själv. Punkt.

Jag lyssnar, välbekant för er som läst mina musik- och filosofiinlägg förr, på en rent ut sagt konstig blandning av musik. Här kommer nästa lista i ordningen som följer upp dagens filosofiska tema, hur konstig får man vara?

Hur konstig som helst.

Andra kommer alltid att klanka ner på dig, rata dig, på ett eller annat sätt. Det enda du ska göra är att ta deras åsikter och kasta ut dem ur fönstret! Med respekt för åsiktsfriheten och yttrandefriheten såklart. Med värdighet.

Mitt namn är Alexandra, en självutnämnd onormal musikvetare nära dig.

Foto: Anna Söderberg

Foto Anna Söderberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s