Zlatan Ibrahimovic – Det fejkade twitterkontot

Twitterkontot ”Zlatan Ibrahomovic” som under två års tid lagt ut olika roliga citat som Zlatan skulle kunna sagt har nu stängts av. Den 20 årige Jakob Vastamäki som drivit kontot och fått hela 90 000 följare har sagt att han är mycket besviken och ledsen över detta.

Twitterkontot har två gångar felaktigt citerats av gammelmedia som Zlatans officiella konto. Första gången var 2012 då Dagens Nyheter menade att Zlatan Ibrahimovic sagt ”Ronaldo kommer aldrig spela i PSG. Det tillverkas nämligen inte så mycket hårspray i Frankrike som han kräver.”. Förra året citerade även SVT Zlatan felaktigt med citatet ”Om Fifa inte ger mig guldbollen får jag nog prata med jultomten.”. Zlatan brukar säga en hel del men frågan är om inte Dagens Nyheter och SVT borde ha frågat sig om de här citaten lät rimliga.

Kontot har även publicerat många andra citat som hade varit minst lika roliga om gammelmedierna misstagit dem för Zlatans egna ord. B.la. ”Northug säger att Zlatan vunnit med Sveriges skidor. En mycket bra analys måste jag säga. Alla hade vunnit över dig idag Petter…”, ”Självklart är Kalla även värd en cykel med min autograf efter den där insatsen! Vilken tjej!” och ”Ni vet den där känslan när man avgör en match i sista minuten med 60.000 personer på läktaren… Nej, det vet ni inte.”.

Enligt Twitters egna regler får användare inte imitera officiella personer men parodikonton är tillåtna. Vastamäki menar att han varit tydlig med att visa att det är ett parodikonto och nu återstår att se om kontot kommer öppna igen.

Samuel Persson

Foto: svenskafans.com

Bastia-PSG-0-3-Rekord-och-dromassist-av-Zlatan-Ibrahimovic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s