Åva behöver ett lugnt rum

Under vecka 11 var eleverna på Åva gymnasium lite extra hälsosamma. Bänkarna i centralhallen var avspärrade med skyltar som förklarade att ”om du står upp bränner du fler kalorier än ifall du sitter ned”.

Under veckan stod besökare från UMO i Täby, Mini Maria, Kvinnojouren Täby/Danderyd, Trygg i Täby och polisen i centralhallen för att informera ungdomarna om sex, alkohol, droger och mycket mer.

Non smoking generation var också där och hade en föreläsning för ettorna och självklart för andra som också var intresserade.

Varje morgon serverades det frukost i matsalen, som tyvärr inte var lika välbesökt som den har varit tidigare år. På lunchrasterna stod det dietister utanför matsalen och gav råd om kost och hälsa till de som gick förbi. Eleverna fick även träna gratis mot uppvisande mot sitt Åva-kort på Friskis & Svettis samt Actic.

I livskunskapsrummet skedde en hel rad olika mysiga och lugna aktiviteter. Det fanns avslappnande musik och meditation, te och kaffe till alla och ett bildspel som rullade. Under tisdagen till torsdagen befann sig Lena Locklund där, utbildad massör, kinesolog och naprapat, för att ge en uppmjukande massage. I rummet fanns även kondomskola för de som ville lära sig mer om det, det fanns även broschyrer att läsa om olika ämnen så som onani, analsex mm.

Lisbeth som har varit där hela veckan säger att det har varit en otroligt lugn stämning inne i livskunskapsrummet, även när det har varit uppemot 40 personer där inne. Det har varit många elever från alla årskurser och linjer, och det verkar verkligen som att det behövs ett rum där man kan ta det lugnt och koppla bort den stressiga skolmiljön för ett tag.

Emma Roslund och Jennifer Ulmgren

Fotokälla: feber.se

katt sover

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s