CUMULUS-spellista: Det svänger ju katten

Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Jag är inte en sån som väldigt specifikt lyssnar på jazz, men jag njuter av jazzinfluenser. I arbetet med den här listan insåg jag att trots att jag älskar det jazziga soundet, färgade ackord och trummor som trippar på tårna, så lyssnar jag inte nämnvärt på den genren.

För att kunna skapa denna lista med jazzinfluenser och annan svängig musik så har jag fått gräva djupt och hitta mycket ny musik. Detta har varit väldigt roligt och delvis utmanande då jag faktiskt har ifrågasatt min musiksmak och min öppenhet gentemot musik. Jag har ställt mig frågan, ”är jag så öppen som jag vill vara?”.

Jag tror att denna insikt kan appliceras på oss alla. Att säga att man inte har fördomar är den största fördomen i sig. Men man kan slåss mot stereotyperna. Jag försöker. Men man lyckas kanske inte alltid.

Livet svänger liksom katten. Lyssna och njut av flummigheten i jazzinfluensernas rike.

Det svänger ju katten

Mitt namn är Alexandra – en ifrågasättande musikvetare nära dig

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s