Kaffeguiden: Lärarnas kaffe

En helt vanlig skoldag bestämmer sig Cumulus för att ta en närmare titt på lärarnas kaffemaskiner. Att säga att de arbetar hårt är en underdrift, och utan dessa maskiner skulle skolan nog inte klara sig. Vi kliver in i rummet där de två maskinerna befinner sig, och hela tiden passerar lärare för att fylla på sina kaffekoppar. Det är som att befinna sig på lärarnas Times Square. Kaffet som produceras i dessa maskiner är ungefär som vatten i ett vattenkraftverk. Alltså utan vatten inget vattenkraftverk, utan kaffe inga pigga lärare. Med ett enkelt knapptryck har lärarna sitt favorit kaffe i en kopp. Det finns två identiska kaffemaskiner i lärarrummets kök och de står på varsin sida på köksbänken.

För att få en ordentlig koll på dessa kaffemaskiner, och en rejäl koffeinkick väljer vi att pröva fem olika kaffesorter, kaffe, Café au lait, Espresso-Choco, Café Latte och Espresso.

Först ut var alltså ”kaffe”. Det var helt okej, mycket vatten och lite kaffe däremot. Kaffet blir därför något blaskigt, men god kaffesmak. En skvätt mjölk skulle nog sätta susen. Kaffet är populärt hos Åvas kära norrlänning Daniel Brännström, som ofta springer in med en kaffekopp i klassrummet. Detta kaffe är även svaret på mysteriet bakom vad som finns i Lena Lacopies stora kaffekopp. Att Lena tagit kaffe drickandet till nästa nivå är det ingen tvekan på, hon trycker nämligen inte på knappen en gång, utan för att fylla sin kaffekopp trycker hon TRE gånger. Här har vi en riktig kaffedrickare!

Som nummer två prövade Cumulus ”Café au lait”. Kaffet var varmt, vilket alltid är en bonus! Dock var det lite kaffesmak, och väldigt sött. För alla som inte läser franska kan jag berätta att ”Au lait” betyder med mjölk. Dock skulle jag säga att detta kaffe inte är kaffe med mjölk utan mjölk med kaffe.

Näst på tur blev ”Espresso-Choco”. Detta kaffe är Micke Sundins favorit, så ser ni honom springa runt med en Liverpool-kopp i handen så kan ni nog gissa vad för kaffe han har i sin kopp. Efter att man smakat Espresso-Choco kan man även verkligen förstå varför det är en favorit. Det är helt enkelt kaffe med en chokladtvist. Kanske något sött men man känner ändå kaffesmaken i bakgrunden. Man skulle kanske kunna säga att det smakar lite som varmchoklad med kaffe. Helt klart gott kaffe, och kul med omväxling!

Sen kom den kära favoriten ”Café Latte”. Denna latte smakade sött och lite blaskigt. Kaffe med mjölk är precis vad det är! Med lite latteskum på toppen skulle Café Latten få ett riktigt uppsving. Vem dricker då detta kaffe? Jo, det gör vår kära kurator Tove Ulrikson Hahn.

Sist ut blev ”Espresso”. Första kommentaren efter att ha smakat Espresson var: ” Fy vad äckligt!” Den smakade surt och väldigt beskt. Du måste helt klart vara en rutinerad kaffedrickare för att kunna dricka detta. Det är inte rekommenderat för nybörjare! En riktig koffeinkick är vad espresson har att erbjuda. Passar utmärkt för lärare som suttit uppe och rättat prov hela natten. Någon som man ofta ser springa runt med ett glas med espresso i handen är Daniel Ersson. Man kan ju börja undra om han sitter om nätterna och löser fysik- och matematikproblem.

Så till alla Åvaiter som planerar att bli lärare på Åva. kan Cumulus säga att det finns ett stort utbud av kaffesorter att välja mejla, det behöver ni inte vara oroliga för! Det finns helt enkelt något för alla!

Sofia Blonde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s