Läraren Jacob Elmqvist prisas – igen!

För två år sedan fick Åvas lärare Jacob Elmqvist ta emot Emerichfondens pris ”Årets Eldsjäl” ur prins Carl-Philips hand. Nu prisas han igen för sitt arbete mot rasism och främlingsfientlighet.

Det är Täby kommun som vill lyfta fram det arbete han gör här på Åva med toleransgruppen, en grupp elever som varje år besöker Berlin och Krakow för att försöka begripa Förintelsen och sedan påverka eleverna här på skolan i rätt riktning. Han delar priset med Tibble FN-förening. Kommunen skriver så här:

Medan Tibble FN-förening verkar för en bättre värld idag och imorgon visar den andre pristagaren, Jacob Elmqvist, hur viktigt det är att inte glömma historien och kunna sätta in den i ett längre sammanhang, från då till nu. Jacob Elmqvist har under flera år tagit med sina elever på ”Toleransresor” till Auschwitz för att ge dem en bild av verkligheten bakom ett koncentrationsläger med koppling till dess historia.

Årets två pristagare speglar olika sidor av arbetet mot rasism och diskriminering, den ena ur ett historiskt perspektiv och den andra ur ett nutida perspektiv. Tillsammans bildar de en röd tråd genom historien och visar att vi aldrig får sluta vår kamp mot rasism, diskriminering och intolerans.

Keep up the good work, Jake!

Redaktionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s