Cumulus guidar dig ur tjejdramat

Det finns en guide för hur du bygger ihop en bokhylla från IKEA, en guide för hur du får igång din telefon och en guide för hur du hittar i London, men det finns ingen guide för hur du ska ta dig igenom ett tjejdrama. Därför har Cumulus valt att göra en.

Vad är med oss tjejer och att alltid ha drama omkring oss? Finns det inget drama i våra liv, då ser vi till att skapa det. Och tydligen går det att skapa drama om allt – skor, grupperingar, skolan, vänner, fester, rykten, studentklänningen, killar, allt mellan himmel och jord. Vi är experter på att skapa drama och fort går det också, på endast några sekunder kan allt gå från att vara frid och fröjd till att kännas som att ett tredje världskrig är på väg att bryta ut. Det är otroligt påfrestande, för att inte tala om vilken tid det tar.

Det började redan på dagis när vi skulle gunga. Vi var tre tjejer som ville gunga tillsammans på en gunga som endast hade plats för två. Detta låter kanske inte som något vidare drama, men det kan vi lova att det var. Varje dag var det samma bråk och varje dag var det någon som blev sur och varje dag fick dagisfröknarna gå in och sära på oss. Drama helt enkelt.

Sedan gick ju åren och nu var det inte bråk om någon gunga utan nu var det bråk om vem som skulle ha chans på en kille eller vem som skulle få leka med den finaste och snyggaste barbiedockan.

Man kanske tror att dramat så småningom ska tonas ner och försvinna med tiden, men så är det inte. Dramat tar bara en ny form, och hur du än försöker kommer du att någon gång hamna i det.

Har du väl hamnat i drama och det känns helt hopplöst, så kan vi lugna dig genom att säga att det kommer att lösa sig!

Vi har några tips på hur man undviker drama, och hur man tar sig ur det:

  • Snacka inte skit med någon du inte litar på! (Snacka helst inte skit alls) Vet du att en person har lätt för att berätta vidare saker, undvik att säga något opassande.
  • Hör du att någon har sagt något om dig, prata med personen direkt och försök reda ut vad som har hänt.
  • Reta inte upp dig på småsaker. En gång är ingen gång, alla gör vi misstag.
  • Se till att det inte blir som viskleken. När ord och meningar sprids vidare är det lätt hänt att de ändrar innebörd. Det du säger till någon kanske i slutändan blir helt fel. Så se till att inte sprida saker vidare som du själv inte har hört med egna öron!
  • Erkänn dina misstag! Ofta är det alla som är inkluderade i dramat som gjort mer eller mindre fel. Så det är inte EN specifik persons fel, ingen är ofta helt oskyldig.
  • Håll dig utanför sådant som inte berör dig. Ofta vet du inte om hela historien, och då kan det lätt bli fel – du blir alltså den skyldiga.
  • Alkohol och drama är ingen bra kombination.
  • Ring eller ta det ansikte mot ansikte, undvik sms eller meddelanden. Om man väljer att skicka sms blir det många gånger feltolkat och konflikten växer sig bara större.
  • Tänk på vad du säger. I stundens hetta är det lätt att säga saker som man sen kanske ångrar, tänk därför alltid en gång extra innan du yttrar orden.

Kanske det viktigaste och bästa tipset är att be alltid om ursäkt. Precis som vi skrev i ett tidigare tips är det sällan någon som är helt oskyldig. Alltså finns det alltid något att be om ursäkt för. Förlåt är ett väldigt bra ord.

Om du har hamnat i drama så är det viktigt att komma ihåg att du kan alltid försöka ställa allt till rätta, man mår bättre när saker har löst sig. Så nästa gång du befinner dig mitt i ett drama eller är på väg att hamna där, läs igenom dessa tips om du inte vet vad du ska göra.

Sofia Blonde och Viktoria Sigerud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s