Skolfotohelvetet

En sak jag inte förstår mig på är varför jag nu vid 19 års ålder måste stå i en rad med människor och le och bli ful på ännu ett skolfoto. Jag har aldrig förstått varför man ska ta ett foto med sin klass – om det är meningen att samhörigheten som klass ska stärkas så har den som ligger bakom allt misslyckats kolossalt.

Troligtvis har idén uppkommit som skolledningarnas fiffiga lösning på att de flesta lärarna har svårt med namn. Detta är i och för sig en ganska bra anledning och en lätt lösning på en av lärarnas arbetsuppgifter. Men nu när jag är över 18 år, alltså vuxen och myndig, tycker jag att det borde vara upp till var och en att välja om man vill stå uppställd och se ful ut på ett kort som sedan i princip hela skolan kommer få hem i sin brevlåda. I år vill jag inte ställa upp, men är detta någonting som jag kan bli tvungen att göra?

Mikaela Sjölund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s