Skäms Sverige!

SD

Sitter i soffan och tittar på valvakan. Både TV4:s och SVT:s vallokalsundersökningar presenteras. Jag inser att vi står inför ett regeringsskifte. Alliansen kommer att få se sig besegrade av de rödgröna och Stefan Löfvén kommer att få bilda regering. Det är inte det som får mig att häpna. Det är Sverigedemokraternas valresultat. I SVT:s valundersökning, valu, får SD 10,5%. Det är höga siffor, det är mer än en fördubbling från det förra riksdagsvalet. Knappar fort som ögat över till TV4, i deras undersökning får SD 8,3%. Vad jag inte vet är att det ska bli så mycket värre.

Framåt midnatt kommer det första preliminära valresultatet. Som alla tidigare trott kommer Socialdemokraternas Stefan Löfvén att få bilda regering, han meddelar att han kommer att göra det tillsammans med Miljöpartiet men han understryker också att han sträcker ut sin hand till alla de andra demokratiska partierna. Stefan Löfvén vill samarbeta med Centern och Folkpartiet.

Sverigedemokraterna jublar på sin valvaka, de har nått en procent som i alla fall inte jag trodde var möjlig, 13,0%. Jimmie Åkesson beträder scenen med sina närmsta partikamrater och rullar ut en banderoll med texten ”Sveriges tredje största parti”. De svenska flaggorna viftar i luften och alla de uppklädda Sverigedemokraterna ler, kramas, skriker av glädje.

Jag blir tom inombords. Detta händer inte. På 49 av riksdagens mandat sitter rasister och fascister. Personer som inte tycker att alla människor är lika värda. Ännu värre, över 700 000 svenskar har röstat på ett parti som gång efter annan uttrycker hat mot islam, hat mot homosexuella och hat mot personer med annan hudfärg.

Tillsammans med Jimmie Åkesson på scen står Kent Ekeroth. Riksdagsledamoten som inte tvekar att hänga på stan med järnrör i handen, riksdagsledamoten som uttalat orden ”I stället för att uppmuntra svenskar att föda barn, vill regeringen ersätta befolkningen av en annan. När vårt samhälle slutligen drivs av andra grupper än svenskar själva kommer Sverige inte längre existera annat än som ett namn på ett geografiskt område”. Han har också skrivit på sin blogg ”Araber drivs av ett hat, en önskan om döden”. Han får sitta kvar i Sveriges riksdag. En annan riksdagsledamot sa i Almedalen ”Islam är det största hotet mot västerlandet” och under Pridefestivalen uttryckte han orden ”Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala”. Han får också sitta kvar i Sveriges riksdag.

Det återstår att se hur Sverigedemokraterna ska fylla sina 49 mandat. Det återstår att se hur den nya regeringen ska se till att SD inte får något märkbart inflytande. Det enda vi säkert vet är att det måste bli en förändring, vi måste bli fler än 87 procent som står upp för mänskligheten. Jag stänger av TV:n, känslan av tomhet består och jag hoppas att jag ska vakna och att allt bara ska vara en mardröm.

Ellen Mattisson Kittel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s