Dags att boosta!

I takt med att höstmörkret faller insjuknar även vi Åva-elever i diverse tråkiga sjukdomar. Överallt i korridorerna ser man någon snörvla, hosta eller se hängig ut. Stressen som börjar smyga sig på gör det inte bättre. Skolbördan och de sjuka kompisarna är det inget vi kan gör något åt men vårt eget immunförsvar kan vi i alla fall ta hand om!

Passa på att utnyttja de ljusa timmarna innan vintermörkret lägger sig helt genom att ta en promenad i solen. Det räcker med 20 minuter om dagen för att D-vitamin behovet ska bli fyllt och dessutom kan lite hederlig vardagsmotion förbränna de stresshormoner som byggts upp under dagen.

Känner du dig stressad över tiden som spenderas ute i det fria istället för med näsan i någon skolbok? Jag kan trösta med att den ökade blodcirkulationen även gör att pluggandet får bättre kvalité. Men nöj dig inte med endast en promenad för att föra in vitaminerna i kroppen utan ät dem också!

Gör en trevlig supersmoothie fylld med bär och frukt för att få i dig massor av nyttigheter som både stärker immunförsvaret och humöret. Min favorit är en färgsprakande fiberfylld bärsmoothie med ett lite härligt sting av ingefära.

Megabooster  1 glas

1 näve frysta hallon

1 näve frysta blåbär

1 dl hackad fryst spenat

1 näve fryst mango

1 bit färsk ingefära, ca 1 kubikcentimeter stor

Lite kanel för sötma men man kan även tillsätta lite honung om man föredrar ännu lite sötare smak.

Tina bären, spenaten och mangon något och släng sedan ner allt i en mixer. Håller i kylen några dagar men tillsätt gärna ett par droppar citron då för att bevara färgen. Perfekt att ha på morgonen och ladda med inför en energifylld dag!

Karin Engström 

Bildkälla: Alltommat.se

blabarsmoothie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s