Känslan av samhörighet

En lycka lika stark som tusen solstrålar rusande runt i kroppen, en känsla som fyller hela mig. Solsken smekandes längst med kroppen och den tunna klänningen fångad av den lätta vinden. Vinden svalkar de blossande kinderna, havsstänk som ger en salt doft och känsla av lycka. Vid havet en varm sommardag är där jag hör hemma, det är mitt ankare, mitt kall, vad som ger mig mening med livet.

Samhörighet och gemenskap är två nyckelord i mänsklig lycka. Att få känna en samhörighet till någonting är viktigt för oss människor. Trånande efter kärlek och samexistens söker vi oss till varandra. Vi vill alla bli accepterade av någon som ger oss mening med livet. Vi känner samhörighet till andra individer för att vi hittat samma mening i livet. Vi delar på en viktig byggsten, samma kall, en del av oss som ger oss lycka och trygghet.

Men att tillhöra en så stark och nära gemenskap kan också ha sina nackdelar.  En dag kan allting försvinna, det du känt så starkt för kanske plötsligt inte existerar mer. Hur ska man kunna känna sig hel om den del som definierar en försvinner? Hur vet man vem man är, när den del som dittills alltid talat om för en var man hör hemma, är borta? Det finns nackdelar med allt och när man tar chansen att älska, kommer alltid risken om att allt en dag försvinner och lämnar dig med ett brustet hjärta finnas där.

Men vi behöver samhörighet där vi kan finna oändligt med kärlek och glädje. En samhörighet som håller oss ihop, ett ankare som håller oss kvar på jorden men samtidigt ger oss vingar för att flyga, en gemenskap som berättar för oss att vi är värdefulla. Att få känna denna gemenskap är för oss människor en av de viktigaste delarna i livet, det som ger oss någonting att leva för.

Själv känner jag starkast samhörighet på sommaren då alla är lyckliga och solen ger dig omåttligt med energi. Hitta några ställen eller personer du känner är alldeles rätt för just dig, håll i dem, älska villkorslöst och oändligt. Låt samhörigheten lyfta dig till nya höjder. För vad är ett liv utan kärlek, lust och lycka?

Lisa Erikssonsamhörighet

Bildkälla: http://waterfrontviews.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s