Veckans boktips- Stalker

Jonna Linna har setts dyka ner i havet och inte komma upp igen och efter ett hypnos-scenario börjar Erik Maria Bark ljuga för polisen. Självklart pratar jag om Lars Keplers senaste deckare, Stalker.

Tvivelaktigt tog jag boken i händerna med tankar om att hur kan Lars Kepler skriva en bok i serien om Jonna Linna när han försvann i tidigare boken i serien ”Sandmannen”. Men författarna har överträffat sig själva, och som läsare placeras man direkt hos rikskriminalpolisen och Jonna Linnas höggravida efterträdare. Rikskrim har fått in en filmsnutt om en halvnaken kvinna i hennes kök. Filmen tas inte på allvar förrän några timmar senare då polisen får in ett larm om en mördad kvinna som identifieras som kvinnan från videon. En till film skickas till rikskrim, men tiden rinner ut och kvinnan hinner inte identifieras innan även hon mördas. Maken, som hittar henne, går in i en traumatisk chock och städar undan alla spår efter stalkern.

Mikaela Sjölundstalker - lars kepler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s