Årets julklapp- ehh?..

Vi på Cumulus har redan skrivit att den perfekta julklappen är biljetter till Grotescos show på Scalateatern. Dock har vi tyvärr inte samma julklappssmak som resterande del av Sveriges befolkning. Idag utsågs ”årets julklapp” av HUI Research som varje år utser en produkt till just årets julklapp. Aktivitetsarmbandet är produkten som i år tog hem titeln. Armbandet registerar hur du sover, hur mycket du rör på dig och vad du har för puls och för sedan över informationen till din Smartphone så att du kan dela och håva in ”likes” och ”vad duktig du är-kommentarer” på Instagram och Facebook. Om inte detta speglar den våg av hälsohets och like-jakt som råder i vårt samhälle idag- vad gör det då?

Om du känner att det är värt att lägga pengarna på ett aktivitetsarmband till mammsen eller pappsen – feel free och gör´t!

Jag tycker dock att det finns betydligt mer relevanta presenter att satsa på, som diverse gåvobevis där pengarna går till folk som behöver mat, medicin och rent vatten och inte ett armband som mäter puls och sömnrytm.

Oavsett om du känner att aktivitetsarmbandet lockar mer än ett gåvobevis- ta några minuter av ditt liv och kolla in dessa länkar, för du kan faktiskt slå två flugor i en smäll och göra skillnad samtidigt som du ger bort en present som berör.

http://www.raddabarnen.se/jul/

https://unicef.se/gavoshop

http://stod.redcross.se/kop-ett-gavobevis/

http://www.stadsmissionen.se/Stodoss/Privatperson/Hogtidsgava/?gclid=Cj0KEQiA7tCjBRDulMny5rfM0dkBEiQA7fcshRbdcKDPK4LZJbeBm_BHZSjOPJDpN0O7eLR_bTyDqQEaApYD8P8HAQ

armbandet

Ellen Kittel 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s