Åvas (nästan egna) mataffär

ICA Nära Näsbydal. Ett ställe ni knappast har missat. Ett ställe som går runt på grund av oss Åvaiter. Ett ställe som fyller våra liv med mat och dit vi kan gå istället för lektionen eller Täby centrum. Ica Nära Näsbydal ligger som namnet säger, i Näsbydal. Det är ett litet Ica (därav Nära) som ligger i slutet av den gång som präglas av ett bageri, pizza och fastighetsbyrå etcetera, mot Roslags Näsby trafikplats.

Skulle man kunna påstå att Täby centrum har konkurrens? Det tror jag faktiskt. Ica har öppet 08:00-22:00 på skoldagar (wehoo!) så vi kommer aldrig bli drabbade av att Ica har stängt under skoltiden. 09:00-22:00 är tiderna på helgen, ifall det skulle vara så att ni inte kan slita er från vårt lilla tillhåll. Jag vill säga vårt Ica, Åvas Ica, för det går inte en skoldag utan att Åvas elever springer dit. Det är ju inte särskilt konstigt, då deras utbud består av allt vi behöver för att klara oss i plugget. De erbjuder frukt, allt från de gröna till de röda. De erbjuder godis, sött till surt till choklad till lakrits. De erbjuder även mjölk och blöjor, om någon är i behov av det. Men, det absolut bästa med Ica kan nog alla hålla med om. Det är avståndet. Endast fyra minuter bort ligger vårt Ica, medan Täby centrum ligger dubbelt så långt bort. Vi snackar 8 minuter.

Vi tjänar alltså tid om vi går till Ica Näsbydal, och tid är något vi märker att vi inte har gott om i skolan. Springa från våning 6 till våning 2 på endast två minuter, med många böcker och en dator som väger ton och vi ska dessutom hinna till våra skåp som ligger på andra sidan skolan. Då är det ju toppen om man har, kanske en banan, kanske lite Ramlösa i handen, och känna att man faktiskt kan ta det lugnt. För mat, oavsett om det är nyttig mat eller inte, fyller våra kroppar med energi och vi orkar med allt och alla. Och Ica, de erbjuder mat. De erbjuder Aloe Vera för bra pris och på Ica, träffar man alltid en annan Åvait.

Om nu någon skulle yttra sig och börja motargumentera kan jag säga på en gång att det inte är någon idé. Finns det något negativt alls med Ica Nära? Priset kanske? Ja, vad ska jag säga. Om de delar ut varorna gratis så kommer de nog gå i konkurs, trots att vi Åva-folk går dit jämt och ständigt. Men! Vi alla på Åva måste fortsätta leva för Ica, vi måste fortsätta springa dit på rasterna och handla. För tänkt om Ica’t stänger på grund av ekonomiproblem om ett år eller till och med mindre? Hur kan vi ha det på våra samveten, att vi alla kunde göra skillnad och låta Ica’t vara kvar, men vi bara sket i det.  Vi måste tänka på framtida generationer, hörrni! Framtidens Åvaiter ska också få den fristad som Ica trots allt är. De ska inte behöva stirra in i en tom lokal, med bulldofter och pantdofter som fortfarande sitter fast i väggarna.  Vi har som plikt alla på Åva att göra Ica Nära Näsbydal oslagbart, att göra det sensationellt och att hålla det igång! Det finns inget mer att säga, ni får bara inte låta Ica dö ut, för Ica Nära Näsbydal är en del av oss Åvaiter, en del av Näsbydal och en del av vår värld.

Sara Holmbergstatmap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s