Veckans filmtips- Pumping Iron

Är du personen vars veckor inte kännetecknas av veckodagen utan istället vilket muskelgrupp som ska tränas och som inte kan lämna hemmet utan shakern i högsta hugg? Blir du lite smått upphetsad av att kolla inoljade män i små kallingar som kör en dubbel biceps framifrån?  Då är ”Generation Iron” filmen för dig.

Handlingen centrerar kring några av bodybuildingens mest imponerande ikoner: Arnold Schwarzenegger och Lou Ferrigno (spelade i första Hulk-serien) för att nämna några. Man får följa dessa fantastiska idrottsmän på deras resa till den främsta av bodybuilding-tävlingarna: Mr. Olympia. Det bjuds på inspirerande klipp från träning och livsberättelser men förutom att få se de klassiska bilderna från både gym och tävling bjuder filmen även på oanad vänskap deltagarna emellan. Har man någonsin tänkt att Arnolds biceps är större än hans hjärta motbevisas man här när han i stor mån bjuder på sin kunskap till alla kunskapsslukande själar på gymmen han besöker. Detta är filmen som visar den sida av sporten som sällan annars kommer fram, inte heller förkastar den de förutfattade meningar som finns då det öppet visas hur en hel del tabletter med okända preparat slinker ner mellan träningarna.  Bortser man från detta är det ren eufori för den träningsintresserade som inte bara kör discogym. En riktigt bra film om man är ute efter något som skiljer sig från de vanliga topplistetitlarna.

Karin Engström 

pumping iron

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s