Ett steg i rätt riktning!

Täby kommun har beslutat att börja sortera ut matavfall som sedan ska omvandlas till biogas. Från och med april kommer de i kommunen som vill ha möjlighet att sortera ut matavfallet och på så sätt spara på både miljö och pengar.

Redan nu kan man via Täby kommuns hemsida anmäla sitt intresse för att själv vara med och bidra till denna satsning. Förutom att du då gör en insats för miljön, då avfallet går till fordonsbränsle, så får du även en minskad kostnad för sopphämtningen.  Eftersom vi i Sverige genererar 81 kg matavfall per person och år finns här en stor resurs till tillverkningen av biogas.

Vill du vet mer? besök www.taby.se/matavfall

Karin Engström Et steg i rätt riktning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s