Konsten att sprida lite ljus

En stor del av det som julen står för är att sprida ljus, att alla ska få möjligheten till något extra, och för många är något extra bara en liten sak. Julen handlar om att må bra, om att det lugnt. Om att sprida glädje och att själv få ta del av den. Men julen handlar inte bara om kärlek, omtanke och att bry sig, utan även om julklappar!

Konsten att sprida ljus är ingen vidare komplicerad sak, den kan utföras av vem som helst, nästan till och med levande som död. Genom att gå hem till din ensamma och lite bortglömda farfar, tända ett värmeljus och äta en pepparkaka med honom kan du förändra hela hans värld. Gör som Cumulus och sprid ljus och värme i jul. Julen ska vara en självklarhet och finnas där för alla, gammal som ung, rik som fattig.

En bra sak som du kan göra för att ge dem värst utsatta en bra jul är att vara med i julklappsappellen. Det är en organisation som samlar in paket i form utav skokartonger fyllda av olika julklappar, allt mellan himmel och jord, som går till personer i Stockholms närområde som kanske inte har råd att köpa några julklappar. Du väljer själv vilken målgrupp du vill rikta julklappen till, barn, ungdom, vuxen, man eller kvinna, och vad du ska lägga i den. Det behöver inte alls vara något dyrt, huvudsaken är att den är fylld med kärlek. Bra saker att lägga i skulle tillexempel kunna vara varma strumpor, vantar, mössor, gosedjur och leksaker till småbarn, lukta gott saker, bio-biljetter och smink till tonårstjejer. Kanske ett presentkort på ett mysigt café, du är den som sätter gränserna. Sen slår du in den färdiga skokartongen i ett vackert inslagningspapper och lämnar in den på insamlingen som äger rum lördagen den 13de december (alltså imorgon) i Kulturhuset.

Förutom att engagera sig i någon större rörelse så som julklappsapellen kan du alltid sprida lite julglädje bara genom att le mot dina medmänniskor på tunnelbanan eller säga ett extra tack till någon. Köp en bulle och en kopp varm choklad till en hemlös du ser på väg till skolan eller jobbet, det tar bara max tio minuter det kan du ha råd med. Förutom det så påminn dina nära och kära om hur viktiga dem är för just dig, och resten av världen.

Paket

Lisa Eriksson 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s