EK13 tar på sig vinnarmössorna igen

David Holmberg snabbspolad
David Holmberg snabbspolad
Markus Lindhé zlatanerar
Markus Lindhé zlatanerar

Nu är killarnas innebandy avgjord och det blev EK13 som till slut kunde lyfta bucklan efter vinst med 1-0 över ärkerivalen SA13 i finalen. William Rindebrant avgjorde matchen med ett långskott.

I CC spelades först två jämna semifinaler där Åvas alla studieförberedande program möttes (alla utom IB). Den första mellan SA13 och NA14C avgjordes i slutsekunderna av Jacob Ydrauw och 3-2 till SA var ett faktum. I den andra semin spöade EK13 upp TE12A som har turneringens största trupp med slutspelets enda tjej, Elsa Arksand. Det känns som om klassens alla 3o får vara med och ändå är de bra. Men det var inget snack om vart segern skulle gå. Trots att det bara blev 1-0 så spelade EK13 med tydligare linjer och ett större lugn.

I matchen om 3:e pris vann TE12A över NA14C med 3-1 i en underhållande match och sedan var det finaldags.

Helt klart är det turneringens två bästa lag med många bollskickliga lirare som spelar, men bara ett kan vinna. Ganska tidigt i matchen kommer William Rindebrants mål över en skymd målvakt. Chanser avlöser varandra åt båda håll och ett halvdant skytte från SA:s sida gör att duktige Dennis Svensson i EK-buren håller tätt trots att bollarna viner runt honom. Framför allt i andra halvlek skapar SA ett massivt tryck genom matchens i särklass bästa spelare David Holmberg. Han visade att det inte var någon tillfällighet att det var han som stod upp bäst mot Tibble i Åva-Tibble-kampen. I EK är Markus Lindhé den som utmärker sig mest och både han och David rör sig över stora ytor. EK:s jämna lag lyckas annars neutralisera SA:s målmaskin Dennis Oja som blir för isolerad på topp och han hamnar allt som oftast bakom kassen. EK håller ut och de får den feta äran att ta på sig vinnartoppluvorna. Det har de gjort förut och det lär de göra igen om inte de andra lagen tränar ännu hårdare.

/Cumulus

Vinnare!
Vinnare!

IMG_7043

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s