Gör saffransscones nu!

scones

Vad passar väl bättre att lysa upp en mörk morgon med än nybakta, väldoftande scones? Lagom till julen har de även en underbar smak av saffran som passar utmärkt till både vanliga och lite sötare pålägg. Så varför inte lyxa till närmsta lördagsmorgon och överraska någon du älskar, eller skapa en mysig stund för dig själv med en omgång nygräddade saffransscones!

4 personer

100 g rumsvarmt smör

1 tsk salt

7-8 dl mjöl (börja med 7 dl och tillsätt mer om det behövs)

4 tsk bakpulver

2,5 + 0,5 dl mjölk

0,5 g saffran

2 msk socker

Sätt ugnen på 250 grader. Börja sedan med att blanda smör, mjöl, bakpulver och salt till en grynig massa. Värm sedan en halv deciliter mjölk i en kastrull med saffran och socker. Ta av kastrullen från plattan och häll i resten av mjölken. Blanda sedan ner mjölk och saffransblandningen i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop, om degen är för lös tillsätt lite mer mjöl. Klicka ut degen i 4 scones på en plåt och nagga varje scone med en gaffel, låt grädda i ca 10 minuter. Servera med smör, ost och marmelad eller lyxa till det lite med grädde och favoritsylten. Extra smaskigt blir det med hjortronsylt.

Linnea Sköld & Anna Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s