Vi ”vann” ÅVA-TIBBLE-KAMPEN 2014

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter många uttagningar med blod, svett och tårar samt hårda förberedelser och träningar var det äntligen dags för dagen vi alla väntat på och taggat till, den traditionella årliga Åva-Tibble-kampen. Idrottsfestivalen där vi möter vår största fiende av gymnasieskolorna i Täby, Tibble.

Fredagen 5/12 klockan 12:10  avgick marschen från skolan med cirka 100 förväntansfulla och peppade åvaiter mot Sportcentrum där kamperna skulle hållas. Som varje år stod elevrådet och skolans nya tifo-grupp för ett suveränt jobb med bland annat publikramsor, pyroteknik och flaggor i tåget och på läktaren. Men tyvärr blev det en del stök och bök i början då ett gäng maskerade Tibble-huliganer hade gjort ett tappert försök med ett alldeles eget tifo-tåg som på något mystiskt sätt lyckades möta vårt tåg exakt när vi passerade Tibble. Detta ledde till en inte alltför rolig sammandrabbning och kollision (för lärarna), vilket gjorde att de hotade med att ställa in hela idrottsfestivalen. De kastade bangers på oss och några i Åva svarade med att helt onödigt kasta ägg tillbaka. Då hoppade Tibbles folk på några från Åva och började slåss (inte med de som kastat äggen, dock). Men efter några lugnande ord från idrottslärarna och ett antal minuter hade alla coolat ner sig och domaren kunde blåsa igång första matchen, volleyboll.

I alla sporterna (förutom volleybollen) fortsatte man att räkna på den poängställning som stod efter första setet eller halvleken, men om det stod lika efter det andra setet blev det straffar eller förlängning, sudden death. Varje ”set” var åtta minuter långt och man spelade två set i varje match.

Lite statistik:

  1. Volleyboll: (blandat tjejer/killar) set 1: 12-10 Åva, set 2: 14-8 Tibble. Oavgjort alltså vilket ledde till sudden death där Tibble var först till 5 poäng och vann (orättvist då Åva var betydligt bättre)
  2. Basket: (herr) halvlek 1: 9-4 Åva, slutresultat: 15-11 Tibble.
  3. Innebandy: (dam) halvlek 1: 0-0, slutresultat: 1-0 Åva.
  4. Innebandy: (herr) halvlek 1: 1-0 Tibble, slutresultat: 1-0 Tibble.
  5. Handboll: (dam) halvlek 1: 2-2, slutresultat: 5-3 Tibble.
  6. Handboll: (herr) halvlek 1: 8-5 Tibble, slutresultat: 12-8 Tibble.
  7. Fotboll: (dam) halvlek 1: 4-0 Tibble, slutresultat: 6-0 Tibble.
  8. Fotboll (herr) halvlek 1: 2-0 Åva, slutresultat: 2-0 Åva.

Slutresultat: 6-2 till Tibble.

Trots alla förluster vann vi både daminnebandyn och herrfotbollen vilket är en solklar förbättring från förra året då vi nollade helt mot Tibble. Om bara handbollstjejerna hade satt sina chanser och om vi hade haft en tur med stolpträffar och annat i killarnas innebandy (där Tibble trots allt var det bättre laget) så kanske vi vunnit två grenar till. Framför allt om inte Tobias Hector från NA13A tråkigt nog hade brutit benet i basketen hade vi vunnit den också. I innebandyn avgjorde Tove Wallén från SA14 och i fotbollen gjorde EE13ELB:s Dennis Elison två kassar. De och många andra bjöd Tibble på ett oväntat hårt motstånd vilket gav resultat trots brutet ben, misshandel, otrevliga ord, inkastade saker och mycket stök kunde vi kamma hem två vinster. Men inga sura miner för det, för alla vet att vi är bättre än Tibble, och som man brukar säga; ettan förlorade och tvåan vann.

"Jag gjorde inget"
”Jag gjorde inget”

Det hela slutade lite kaotiskt med killarnas fotboll. Åva satte press på Tibble från första sekunden och efter 5 minuter stod det 2-0. Det blir en hård match och Tibble kom inte närmare än så. Med någon minut kvar brister det för en Tibble-kille och han trampar en Åva-spelare i ansiktet. Han tyckte själv att han inte gjort något men han får mycket svårt att bortförklara bilden ovan. Publiken blev helt vansinnig och det var tur att det inte urartade, Gå hem och skäms och bort med sånt här från sporten!

På läktaren vann vi överlägset mot Tibble då de knappt syntes eller hördes, (om de ens var där..?). Vi har helt klart bäst supporterkultur och ger aldrig upp, det är vad som kommer ta oss till seger nästa år. Då har vi lärt oss av våra misstag och har många nya duktiga spelare med i lagen och som tränare. Forza Åva!!!

/Mathilda Almer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s