Sex rätter att undvika under första dejten

Grattis! Du eller din dejt har nu äntligen vågat ta det svåraste steget, att faktiskt bjuda ut sötnosen man har spanat på. Men än är inte alla broar korsade, nu kommer ni till de svåra valen om vad man ska göra, var man ska vara och när man ska träffas. Är bio en bra idé? Middag efteråt? Men frukta inte! Det blir kul hur som helst och här är en kort guide på vilken mat ni INTE bör äta.

  1. Majskolvar. Majskolvar slutar alltid med att man har smör i hela ansiktet samt majs mellan tänderna. Mysigt.
  2. Tacos är supersmarrigt – absolut – och nästan alla älskar det. Men man får så himla äcklig andedräkt och så kladdar det som bara den. Tio minuter in i dejten kommer det att rinna sås längst era armar och nya tröjan kommer vara märkt med en fet guacamolefläck.
  3. Vitlöksbaguette samt vitlökssås. Behöver jag ens förklara varför? Det är ju smidigt om man vill slippa att ens ha en chans till en godnattpuss i slutet av dejten. Det enda hoppet är om båda offrar sig och äter. Då luktar ju båda lika illa.
  4. Köttfärssås och spagetti. Har du någonsin fått höra att livet inte är som på film? Det stämmer visserligen inte alltid, men i det har fallet gör det de. Ingen tycker om tanken på att behöva äta köttfärssås på en dejt och riskera orangea fläckar i mungiporna. Dessutom kan jag lova dig att bara för att Lady & Lufsen lyckas med en superromantisk middag men en perfekt puss med hjälp av spagettin, kommer det inte att hjälpa dig. Pasta och annan mat med mycket kolhydrater brukar för övrigt göra dig väldigt trött och tung i magen, en känsla jag tror du känner igen. Den klassiska matkoman – en sak som brukar vara trevlig att försöka undvika på en dejt.
  5. Indiskt är en klassiker på listan över dålig dejtmat. Om man vet att man har en känslig mage behöver man ju inte ta det allra starkaste på menyn. Fast det är ju i och för sig inte så roligt om man ändå råkar ta Vindaalo och måste springa till toaletten sen…
  6. Soppa måste vara bland dom osexigaste maträtterna som finns. Förutom det faktum att sitta och sörpla i sig soppa känns som en oerhört stel situation i sig självt, känner jag mig ganska säker på min sak när jag säger att det inte riktigt är en höjdare hos oss ungdomar. Förutom dess osexighet är konsistensen ett litet problem. Dejter brukar oftast vara ganska stiffa och nervösa i början eller hur? Man skakar lite i hela kroppen och om man då ska försöka föra en darrande sked soppa till munnen är risken stor att den hamnar överallt förutom i just munnen.

Men ärligt, om dejten är en total flopp och ni verkligen, verkligen inte borde vara med varandra, kommer det inte spela någon som helst roll vad ni äter. Det kommer fortfarande att suga.

images7TWQZPZ1

images

Lisa Eriksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s