De sex bästa serierna du inte får missa!

Att komma hem efter en lång skoldag med alldeles för många lektioner och få krypa ner i soffan med något smaskigt och en riktigt bra serie är som att äntligen komma till himmelriket. Det är nästan okej att använda tiden vi egentligen skulle behövt till att plugga till att se den där fantastiska serien vi är helt fast i. Speciellt nu när kylan och mörkret är alldeles för närvaro. Här kommer därför serietips ni kan gosa ner er framför nu till vintervädret som är över oss som ett iskallt täcke.

Friendsfriends 1     

Den här veckan fyller denna gamla going 20 år! En klassisk humorserie som inkluderar allt man kan hoppas på. Vi får följa sex vänner och deras liv i centrala New York. Intriger, ”vuxenskämt” och ironi är vad som dominerar denna TV-serie. En må-bra-serie i dess bästa slag.

Serien har avslutats, men det gör det inte mindre underbar. Varje avsnitt kan ses oändliga gånger och jag lovar att du kommer skratta lika högt varje gång.

 

Teen Wolfteen wolf

En mörk natt blir tonåringen Scott McCall plötsligt biten. Mystiska saker börjar sedan hända. Förbättrad hörsel, starkare än någon naturlig varelse och glödande ögon är några av sakerna som hastigt förändras. Samtidigt väcks hans intresse snabbt för söta Alison. Varulven Derek finns till hands och hjälper Scott under sin övergång till en av dem. Tillsammans med sin bästa vän Stiles, Alison och hennes vän Lydia möter de hela tiden nya övernaturliga bekymmer men samtidigt vanliga tonårsdraman.

Suitssuits

Före detta slappisen Mike Ross snubblar av misstag in på en jobbintervju för en advokatfirma. Harvey Specter som håller i intervjun blir helt fascinerad av Mike och hans fotografiska minne. Till slut anlitas Mike trots att han aldrig gått på Harvard vilket är ett stort krav hos firman och kan ställa till problem i framtiden. Vänskapen mellan de två männen växer, och med lite sömn och väldigt mycket tidsbrist bildas de främsta relationerna på jobbet. Vilket kanske inte alltid är det allra bästa.

Kärlek, vänskap, bråk men framför allt humor hittar vi här. En dramaserie som passar absolut alla!

Game of Thronesgame of thrones

Serien alla pratat om de senaste åren måste såklart få en plats i listan. Den utspelar sig i det fiktiva Westeros och följer sju adliga familjer som samtliga slåss om The Iron Throne och makten över landet, men även skydda landet från olika hemskheter. Vi får bland annat se krig, politiska intriger, kärleksdrama och vänskap. Passar de flesta och ger en helt ny sorts inlevelse.

TV-serien återkommer nästa vår med helt nya avsnitt och en fortsatt spännande story.

Säsonger: 4

The Walking Deadthe walking dead

Spännande, otäck och riskfylld. Sheriffen Rick Grimes blir skjuten i tjänsten och hamnar i koma. Ovetande om vad som händer i världen vaknar han plötsligt upp – mitt i en zombie-epidemi. Han upptäcker snart att hela hans familj är försvunnen. Utan att veta vad som väntar honom inleder han sökandet efter sin fru och son, vilket leder honom längre och längre ifrån tidigare trygghetszoner.

Fortsätter nu i höst och är helt perfekt för mysiga hemmakvällar.

Säsonger: 4

Sons of Anarchysons of anarchy

Motorcykelgänget är nu tillbaka! Säsong 7 hade just premiär i USA och kommer nu när som på svensk TV. Vi får följa gänget in i alla möjliga olika draman med andra gäng, i det egna gänget men vi får även kärlek och familjedrama. Familjen är det som betyder mest. Passar alla som ser fram emot spänning och folk som inte bara kan njuta av huvudkaraktärens utseende men även handlingen och intrigerna.

 

Bilder från www.imdb.com

Johanna Serrander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s