Bada isvak ny OS-gren?

Lördagen den 7 februari var det åter dags för det Skandinaviska Mästerskapet i Vintersim. Tävlingen hålls som vanligt i Skellefteälven och i år gästas tävlingen dessutom av den tyska världsmästaren Cristof Wandratsch med meriter som regerande världsmästare på både 450 meter och 50 meter vintersim. Bäst i test var dock Alar Lodi från Estland som vann herrarnas frisim och Helena Simpson som vann damernas.

Tävlingseventet bjuder på en mängd olika tävlingar, 25 och 50 meter bröst- och frisim, 450 meter frisim samt en 4×25 meters stafett med tvåkönade lag. Skulle simning inte vara din starkaste gren så kan du även delta i tävlingen om snyggast, påhittigast och mest funktionella huvudbonad under ditt deltagande i ett av ovanstående lopp.

Tävlingsansvarig Lasse Westerlund är mycket nöjd med lördagens tävling och har stor tilltro till sin sport, i år var det hela 200 deltagare. Han har hopp om att det i framtiden kan bli en ny OS-gren eftersom ”det passar ju bra på vinter”. Om OS-kommittén håller med får vi dock se.

För dagens något frusna deltagare och funktionärer som nu behöver ett järn för att värma upp sig så anordnas After Swim Party med världsartisten Joel Nunez. Men det tar inte slut där! Under söndagen har man chansen att hämta hem ytterligare pris då Skellefteå även håller i SM i Snöänglar.

För mer information om kommande tävlingar besök http://www.darkandcold.com/sv/

Ice

Karin Engström

Karin Engström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s