TED: Looks aren’t everything. Believe me, I’m a model.

Cameron Russell: Looks aren’t everything. Believe me, I’m a model.

Har du någonsin öppnat exempelvis Vogue eller någon annan modetidning och sett en irriterande snygg tjej stirra rakt på dig med sin perfekt stylade outfit och glänsande hår. Du har stirrat tillbaka och tänkt att jag vill också se ut så där och ha de där coola kläderna. Om du kan känna igen dig ska du absolut titta på detta föredrag där Cameron Russell berättar om sin syn på modellivet.

Att ett foto kan vara redigerat kommer inte som en nyhet, men det är inte många som tänker på att det är en person som står modell, en person som har ett liv på andra sidan kameran också. Russell har varit modell i över 10 år och arbetat för bland annat Victoria’s Secret och Chanel samt medverkat i ett flertal internationella modemagasin. Hon förklarar i det här föredraget vad det faktiskt innebär att födas med privilegiet att kallas vacker, eller inom hennes bransch sexig. Hon visar upp principen att bilderna vi ser inte är bilder av henne, utan helt och hållet konstruktioner av professionella designers och stylister. Detta faktum stödjer hon genom att visa bilder på sig själv där hon är svettig, har dubbelhakor och går runt i mjukisbyxor. Sannolikheten är stor att när du öppnar nästa modetidning har du en annan syn på modellen som står och poserar för produkterna hon bär.

Mikaela Sjölund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s