Veckans boktips- Cirkeln

cirkeln

”Den här boken kommer jag inte att läsa, för jag avskyr fantasy och kommer aldrig någonsin att läsa det överhuvudtaget” var meningen som kom ur mig när jag stod mittemot min svensklärare och spydde ut mitt förakt mot fantasy-genren. I min hand hade jag den första delen i Engelsfors-triologin, Cirkel. ”Du kan väl i alla fall ge den en chans” var svaret jag fick av läraren, som med en bekymrad min hade lyssnat på min något negativa utläggning.

Jag gjorde som hon sa och började läsa boken på bussen på väg hem från skolan. Boken Cirkeln, handlar om sex tonårstjejer som bor i en fiktiv liten håla i Bergslagen, Engelsfors. Tjejerna är till synes helt vanliga men en bit in i boken får man reda på att de inte alls är helt vanliga tonårstjejer utan häxor. Som läsare kastas man in i ett äventyr som är så spännande att man ogärna lägger ifrån sig boken, men vadå? Man kan väl dammsuga, laga mat, bädda sängen, duscha och borsta tänderna med bara en hand och alla sina sinnen i Engelsfors.

Måndagen efter var det jag som med svansen mellan benen och blicken i golvet knackade på hos svenskläraren för att fråga om jag kunde låna del nummer två, Eld. Jag tycker att alla borde läsa boken Cirkeln. Även om du hatar fantasy och minsann aldrig någonsin kommer att läsa det. Du kommer inte att ångra dig.

I veckan hade filmatiseringen av ”Cirkeln” premiär och den har fått mycket fina recensioner. Så om du inte är ett fan av att läsa, gå och sätt dig i en mysig biosalong och njut av äventyret i Engelsfors. Kanske något att ägna sig åt på sportlovet?

Ellen Kittel 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s