Den är här våren 2015

Den 24:e april i år 2015 släpps den i USA, och inte långt därefter släpps den i Sverige. Än finns dock inte något bestämt datum för svensk lansering. Men som sagt, om inte allt för lång tid. Jag snackar såklart om Apple Watch.

Det måste vara bland det coolaste hittills i historien. Jag är helt klart fascinerad alltså, mer än så faktiskt, helt galet vad den här klockan kommer leverera! Apples mål har alltid varit att göra kraftfull teknik mer tillgänglig, mer relevant och framför allt mer personlig, och detta är bannemej rekord. Apple Watch är helt klart början på något nytt, ett helt nytt kapitel mellan människor och teknik.

Efter år av rykten har den nu äntligen landat, och den är här för att stanna. En smart klocka med funktioner utöver det vanliga. Funktioner som inte bara hjälper till med träning, utan den fungerar också som en förlängning av iPhone’n. Svara snabbt på sms eller ha lite pepp under löprundan, vad väljer du?

Apple Watch kommer kopplas till iPhone’n och kan därefter visa upp uppgifter från telefonen – kalender, sms, notiser etcetera. Självklart ska klockan också användas för att kommunicera. Via högtalare och mikrofon går det lätt att ta ett telefonsamtal direkt i klockan (imponerad!). Man kommer kunna skicka iväg sms med sin röst via inspelning eller på klockans diktering. Du kommer kunna göra det mesta av tiden, börja ett samtal på ett helt nytt sätt. Du kommer att bli bättre, dag för dag, och det kommer finnas en Apple Watch för alla, som är nyskapande i varje moment.

Den 10:e april börjar Apple ta emot förbeställningar, vilka ska beställa?

Ni kanske är intresserade av priset också? Well, i USA ligger Apple Watch som allra billigast på 349 dollar. Den så kallade sportvarianten. Just Apple Watch kommer gå för 549 dollar. Som dyrast över 10 000 dollar. Det högsta priset kan man lugnt säga på grund av en variant i äkta 18-karats guld i begränsad upplaga.

Tja, för mig blir det väl antingen en Apple Watch eller en bil, ett svårt val.

og_apple_watchog_apple_watch_editionog_apple_watch_sport

Bilder från Apple.com på de olika varianterna som ytterligare går att personifiera.

 

 

Holmberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s